Landgraaf Koerier

Menu

Zorgen delen en warmte vinden in de ‘Warme Huiskamer’ Landgraaf

De gemeente Landgraaf doet haar best om haar inwoners in deze moeilijke tijden zoveel als mogelijk te ondersteunen. Maar we beseffen ook dat wij niet alles kunnen oplossen. Onze medewerkers horen de verhalen van inwoners die het moeilijk hebben, omdat er te weinig geld is om rond te komen. Bijvoorbeeld door die hoge energierekening of omdat de boodschappen steeds duurder worden. Dat raakt iedereen. Vandaar dat we bij de welzijnsorganisatie Welsun de ‘Warme Huiskamer’ zijn gestart. Iedere woensdag van 11.00 tot 13 uur is iedereen welkom. Voor een kop koffie, een praatje of gewoon om even te zitten. Maak er gebruik van!

 

Aarzel niet, maar kom

De Warme Huiskamer is een plek waar onze inwoners hun zorgen kunnen delen of een praatje kunnen maken met elkaar. Misschien wil men alleen maar even binnenkomen om een kop soep, thee of koffie te nemen. Of om te kijken of iemand kan helpen met het een of ander. Wethouder Christian Wilbach (armoedebeleid): ‘Ik ben zo blij met dit initiatief. We bekijken op alle vlakken wat we voor onze inwoners kunnen doen. Deze Warme Huiskamer is zo belangrijk. Onze inwoners kunnen er warmte vinden en mét elkaar de zorgen delen. Dat samenzijn kan al zoveel betekenen. Ik zou iedereen echt willen oproepen binnen te lopen. Aarzel niet, maar kom eens kijken.’

 

Waar is de ‘Warme Huiskamer’?

De Warme Huiskamer is bij Welsun, de welzijnsorganisatie van onze gemeente.  Op het Sunplein 18 staat vanaf december iedere woensdag van 11.00 tot 13.00 uur de deur van die huiskamer voor onze inwoners open. Om te praten, verhalen te delen of om gewoon te genieten van een kop koffie, thee of soep. De Warme Huiskamer is een plek voor iedereen. Een plek waar wordt geluisterd en geholpen. Of waar men gewoon even kan gaan zitten in stilte. Het kan allemaal.

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.