Landgraaf Koerier

Menu

Schaesbergse vasteloaveds verein

Afgelopen zondagmiddag  was het zover, daags na de proclamatie van de nieuwe prins van Groët Schaesberg , was het de beurt van de jeugdprins. Na de abdicatie van Jorunn II en de act door de oud jeugdprinsen, kwam hij onder de parasol tevoorschijn. Lucas Slapak uit Schaesberg. Hij is 12 jaar, en heeft heeeeeel lang gewacht , maar kon nu toch als 33ste  jeugdprins Lucas II  worden geïnstalleerd. Na zijn 11 punten ,in het dialect , en het omhangen van de nodige orders kon hij de nodige felicitaties in ontvangst nemen. Dansgroep Slide had voor deze gelegenheid een dansje voor hem geoefend , en dit voor hem vertoond en de livemuziek kwam van het duo Niels en Kay.Lucas II en Erik I gaan ons nu samen voor in de carnavalstijd en zullen zich zoveel mogelijk laten zien.

Afgelopen zaterdagavond  in het Streeperkruis was het zover. Prinsenproclamatie bij d,r Schaesbergse Vastelaovends Verein. Erik Na de abdicatie van Ron I en de proclamatie act kwam hij tevoorschijn, de nieuwe prins van Groéet Schaesberg. Erik Gerrits uit Schaesberg , werkend op een accountsbureau en in het weekend te vinden op de sportvelden, voetballer bij het eerste elftal van vv Schaesberg, en slaat ook graag een potje tennis. Omdat Erik best wel bekende is werd er voor gekozen om hem gewoon in de zaal te laten staan tussen vrienden en leden van de elvenraad van vv Schaesberg, waar hij ook lid van is. Het spreekt vanzelf dat de verrassing groot was, toen plots de schijnwerper op hem werd gericht, en hij bij opkomst op het podium zijn rode jas verruilde voor een zwarte jas .Na de installatie,  prinsendans en het uitreiken van de eerste orders ging hij de zaal in om de vele felicitaties in ontvangst te nemen. Erik gaat nu onder de naam van Erik 2e de carnaval in.

Onder de muziek van het liveorkest Palaver werd nog lang gefeest

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.