Landgraaf Koerier

Menu

Aanleg glasvezelnetwerk start in gemeente Landgraaf

Onlangs zette projectmanager Steef van Hunsel van DELTA Netwerk samen met Damir Matezic van aannemer MIH GmbH de eerste schop in de grond in Landgraaf-Nieuwenhagen. Hiermee is het startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Landgraaf.

Aanleg glasvezel start

Steef van Hunsel, projectmanager van DELTA Netwerk is blij dat de graafwerkzaamheden zijn gestart: “We kunnen melden dat we in Landgraaf – Nieuwenhagen zijn gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Binnenkort zullen we ook Ubach over Worms en Schaesberg aanleggen. Het animo voor glasvezel in de gemeente Landgraaf is goed. Uiteindelijk willen we graag alle bewoners van de gemeente Landgraaf voorzien van het snelle internet. We zijn er klaar voor om dit mooie gebied aan te sluiten tot het snelle glasvezelnetwerk!”

 

Nieuwste technologie en apparatuur

Het glasvezelnetwerk zal de leefbaarheid voor inwoners in de gemeente Landgraaf ten goede komen: “Snel internet wordt steeds belangrijker. Het thuiswerken en nieuwe ontwikkelingen vragen meer capaciteit en snelheid van de internetverbinding. Doordat wij de nieuwste technologie en apparatuur gebruiken, wordt het mogelijk om internetsnelheden tot 8 Gbps (8.000 Mbps) te leveren” licht van Hunsel toe.

 

Verwachte planning

In opdracht van DELTA Netwerk legt aannemer MIH GmbH het glasvezelnetwerk aan in Landgraaf-Nieuwenhagen. Damir Matezic, projectleider van MIH GmbH over de planning: “In Ubach over Worms en Schaesberg  is Delta Netwerk nog met de woningschouw bezig en hopelijk zijn daar de bewoners net zo enthousiast en gaan we daar ook snel starten met de graafwerkzaamheden.

De graafwerkzaamheden in Landgraaf zijn nu met volle enthousiasme gestart en duren tot medio volgend jaar. Als alles volgens planning verloopt kunnen de eerste inwoners met een glasvezelabonnement in de loop van 2023 op het netwerk worden aangesloten.”

 

Communicatie tijdens de aanleg

Samen met DELTA Netwerk communiceert de aannemer voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de woningen. Inwoners ontvangen vooraf een brief met meer informatie.

Met vragen over de uitvoering van de aanleg van glasvezel kunnen inwoners contact opnemen met MIH. Zij helpen graag op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur en zijn bereikbaar via 085 88 817 46 of delta@mih-gmbh.de.

Via de postcodecheck op www.deltanetwerk.nlkunnen inwoners informatie vinden over de abonnementen en indien gewenst direct bestellen. Inwoners met een abonnement kunnen hier de voortgang op hun adres bekijken. 

 

Over DELTA Netwerk

DELTA Netwerk legt door heel Nederland glasvezelnetwerken aan en is onderdeel van DELTA Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber is in alle provincies aanwezig en inmiddels hebben al meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven toegang tot de nieuwste generatie glasvezel. Het komende jaar bereikt het netwerk zo’n anderhalf miljoen adressen en DELTA Fiber heeft de ambitie om door te groeien naar 2 miljoen huizen en bedrijven in 2024. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1.200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.