Landgraaf Koerier

Menu

Stijgende lijn in bezoekersaantallen voor jubilerend Discovery Museum

Discovery Museum te Kerkrade heeft in 2022 zo’n 56.000 bezoekers ontvangen. Aan het begin van vorig jaar moest het museum de deuren nog een aantal weken gesloten houden, vanwege een lockdown door de coronapandemie. Vervolgens kwam het aantal bezoekers aan Discovery Museum nog maar langzaam op gang; een trend die landelijk ook bij andere musea werd waargenomen. Sinds de opening van de nieuwe wisselexpositie “Zeker Weten?!” begin oktober 2022 merkt het museum in Kerkrade dat er weer een stijgende lijn in de bezoekersaantallen zit.

Jubileumjaar 2023: 25 jaar museum 

“We zijn erg blij dat we ondanks de sluiting en de langzame start toch nog zo’n mooi aantal bezoekers hebben mogen ontvangen afgelopen jaar”, zegt Hans Gubbels, algemeen directeur van Discovery Museum, “We vertrouwen erop deze stijgende lijn in het komende jaar vast te kunnen houden. In 2023 is het namelijk 25 jaar geleden dat het museum op het Museumplein in Kerkrade deuren voor bezoekers heeft geopend; een jubileumjaar dat we hoe dan ook op feestelijke wijze gaan vieren met onze bezoekers en de inwoners van Limburg. Ook als museum staan we door de gestegen lasten, voor onder andere energie, voor de nodige uitdagingen het komend jaar.”

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.