Landgraaf Koerier

Menu

Themawandelingen over de Romeinse weg, de Via Belgica, door Landgraaf.  

Op donderdag 6 april en donderdag 11 mei a.s. organiseert Service Gilde Landgraaf wandelingen met de thema’s ‘Via Belgica; domein Nieuwenhagen’ en ‘Via Belgica; de Vicus Rimburg’.

We weten zeker, dat de Romeinse weg tussen Boulogne-sur-Mer in Frankrijk en Keulen in Duitsland door het huidige Landgraaf gelopen heeft. Maar de precieze ligging ervan is nog voor een deel onder de grond verborgen. Tijdens de twee wandelingen zult u zeker meer ervaren over het Romeinse verleden van Landgraaf. De twee gidsen John van den Berg en May Quadflieg staan garant voor veel en actuele kennis over de Via Belgica.

De wandeling van 6 april a.s. start om 09.00 uur bij het verzorgingshuis de Dormig aan Op de Heugden; de wandeling van 11 mei start om 09.00 uur bij de kerk van Rimburg aan de Brugstraat. Tijdige aanmelding bij het Gilde (email gildelandgraaf@gmail.com) of bij dhr. P. Kusters (tel. 045-5312629) is aan te raden in verband met de beperkte deelname. Deelname is kosteloos; een vrijwillige bijdrage is welkom. Ook in slechte weersomstandigheden, met uitzondering van stortregen, gaat de wandeling door.

Service Gilde Landgraaf wenst u veel wandelplezier toe.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.