Landgraaf Koerier

Menu

Gemeente Landgraaf verlengt starterslening

 Om te helpen bij het kopen van een eerste huis, heeft de gemeente Landgraaf de starterslening verlengd. De starterslening is een extra lening op de hypotheek die de bank verstrekt. Landgraaf stelt opnieuw 800.000 euro beschikbaar om starters op de woningmarkt een steuntje in de rug te geven. Met de starterslening kan deze doelgroep voor de aankoop van een eerste huis maximaal 45.000 euro extra lenen.

Dit extra geld kunnen starters op de woningmarkt gebruiken om het verschil tussen de koopsom van de woning en het maximale bedrag dat ze via de bank kunnen lenen, te overbruggen. De regeling kent gunstige voorwaarden. Zonder een starterslening is het kopen van een eerste eigen woning voor veel mensen vaak niet mogelijk. De gemeente Landgraaf biedt de regeling sinds 2017 aan.

Succes

Sinds die tijd is de regeling een succes gebleken. Door dit succes stelt de gemeente Landgraaf nu opnieuw geld voor deze regeling beschikbaar. Ook de komende jaren blijft de inzet van de starterslening namelijk nodig. Dit met als doel om nieuwe starters op de woningmarkt te helpen bij het kopen van een eigen woning.

 

De gemeenteraad heeft op 16 maart ermee ingestemd opnieuw geld vrij te maken voor het aanbieden van deze lening. Ook de Provincie Limburg levert een financiële bijdrage, waarmee het totaalbedrag uitkomt op € 800.000.

 

Mensen op weg helpen

Wethouder Bart Smeets (Wonen, Ruimtelijke ontwikkeling) is verheugd dat de raad opnieuw geld beschikbaar stelt voor het verlengen van de starterslening. “Het is algemeen bekend dat het voor starters op de woningmarkt nog steeds moeilijk is om een koopwoning te vinden. Ook in Landgraaf. Tegelijkertijd merken we dat er meer vraag komt naar woningen voor deze groep. Met de starterslening kunnen we mensen echt op weg helpen. De lening biedt deze doelgroep de mogelijkheid om op een verantwoorde manier extra geld te lenen. Voor een starter op de woningmarkt kan dat nét het verschil betekenen tussen een woning wel of niet kunnen kopen.”

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.