Landgraaf Koerier

Menu

Univé en Roda JC trakteren 1.600 Limburgse kinderen op wedstrijdbezoek in Parkstad Limburg Stadion

Coöperatie en voetbalclub voorzien met Een Stoel Voor Jou in ‘niet vanzelfsprekende’ topsportbeleving

Onlangs bekeken een kleine 7.000 toeschouwers de wedstrijd tussen Roda JC – ADO Den Haag in het Parkstad Limburg Stadion. Onder hen ook 1.600 Roda JC fans voor wie een wedstrijdbezoek niet vanzelfsprekend is. Met het initiatief Een Stoel voor Jou stelde Univé samen met Roda JC en Stichting Leergeld Parkstad kaarten beschikbaar aan kinderen voor wie het bezoeken van een topsportevenement om verschillende redenen vaak geen mogelijkheid is. 

 

Stichting Leergeld

De kaarten voor deze wedstrijd zijn beschikbaar gesteld door Univé en in samenwerking met Stichting Leergeld Parkstad uitgereikt aan kinderen van gezinnen met financiële zorgen. ‘De kinderen die vanavond de wedstrijd hebben bezocht, kunnen om financiële redenen vaak niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdsgenootjes vaak heel normaal zijn, zoals het bezoeken van een betaald voetbalwedstrijd. Hierdoor staan ze vaak letterlijk aan de zijlijn,’ legt Fadma van Leent van Stichting Leergeld Parkstad uit. ‘Door het beschikbaar stellen van de wedstrijdkaarten bieden Univé en Roda JC deze kinderen de kans om mee te doen en ook eens te genieten van zo’n belevenis.’

Een stoel voor jou

Een Stoel voor Jou is een maatschappelijk programma waarmee Univé, in samenwerking met verschillende betaald voetbalclubs, het beleven van topsport mogelijk maakt voor kwetsbare doelgroepen. ‘Door bijvoorbeeld fysieke beperkingen, financiële redenen of vanwege hun gezinssituatie is het bezoeken van een wedstrijd van een betaaldvoetbalclub niet voor iedereen mogelijk. Terwijl zowel actieve als passieve beleving van sport bijdraagt aan de vitaliteit van mensen en hun geluksgevoel’, legt René van Gils, bestuurder van Univé Zuid-Nederland uit. ‘Als regionaal betrokken coöperatie en in het bijzonder Supporter van Sport willen we sport en bewegen voor iedereen toegankelijk maken. Vanuit dat oogpunt hebben we in Limburg onder andere met Roda JC een fantastische partner om invulling aan deze missie te geven.’

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.