Landgraaf Koerier

Menu

Zuid-Limburgse fietsknooppunten gereed voor fietsseizoen

Nieuwe knooppunten in netwerk na winteraanpassingen

 

Zuid-Limburg is al jaren een unieke en populaire fietsregio in Nederland vanwege de afwisseling in heuvels en dalen. Afgelopen winter is er weer hard gewerkt aan de optimalisatie van het Zuid-Limburgse fietsnetwerk. Het vernieuwde fietsknooppunten-netwerk laat je Zuid-Limburg ontdekken als fietsparadijs. Langs de Maas, over de heuvels en door uitgestrekte bossen: met het netwerk krijg je snel overzicht over het gebied en plan je gemakkelijk een recreatieve fietstocht. Dit veelgebruikte netwerk wordt regelmatig onder de loep genomen en vernieuwd met de nieuwste en leukste fietspaden van de regio. Het fietsnetwerk met de bijhorende kaart en de fietsplanner is vanaf nu te vinden via www.opdefietsinzuidlimburg.nl.

 

Vernieuwde fietsknooppunten-netwerk

Recente wijzigingen door het Buitengoed Geul en Maas, de Parkstadroute tussen Ubachsberg en Heerlen, aanpassingen tussen Geleen en Sittard en de connecties met de nieuwe knooppunten in Aken zijn onlangs afgerond. Het hele fietsroutenetwerk is ondertussen ruim 1.500 km lang en heeft meer dan 200 knooppunten. Ook de nieuwe Heuvelland-Fietsroute, de Beekdaelenroute en het Zuid-Limburgse deel van de Maasroute maken deel uit van het wijdverspreide netwerk.

Het aanbrengen van wijzigingen in het Zuid-Limburgse fietsnetwerk is een doorlopend proces. Op verzoek van gemeenten worden regelmatig nieuwe routes en knooppunten toegevoegd. Er wordt daarbij gekeken of de trajecten veilig zijn, gespreid lopen en attractief voor de fietser zijn. Vervolgens worden de route-data door Routepunt-vrijwilligers ingelezen en ook de landelijke partijen als de ANWB, Fietsplatform, Falk en de Fietsersbond geïnformeerd. Zij richten hier op hun beurt hun planners en kaarten mee in.

 

VVV Fietsknooppuntenkaart

De VVV-fietskaart, die onlangs uitgebracht is door Visit Zuid-Limburg, bevat al deze nieuwe wijzigingen. De kaart heeft een topografische ondergrond en bestrijkt het gebied vanaf Echt-Susteren tot en met Vaals en Eijsden. Bovendien zijn op de kaart ook de Duitse en Belgische knooppunten in het grensgebied weergegeven. De vernieuwde Zuid-Limburgse fietskaart is vanaf heden verkrijgbaar bij alle vestigingen van Visit Zuid-Limburg (www.visitzuidlimburg.nl/vestingen). De fietskaart is tevens te koop in de webshop: www.visitzuidlimburg.nl/webshop.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.