Landgraaf Koerier

Menu

Benefietconcert voor Oekraïne  

Op zondag 25 juni 2023 vindt in de Brikke Oave in Brunssum een solidariteitsconcert voor Oekraïne plaats. De opbrengsten gaan naar een humanitair doel in Oekraïne. Het concert begint om 14.00 uur. De toegang is een vrije gift.

In februari 2022 is Rusland Oekraïne binnengevallen. Sindsdien wordt Oekraïne en de Oekraïense bevolking geconfronteerd met ongekende vernielingen, gewonden en doden. Deze oorlog is ontaard in een onmenselijke uitputtingsslag waarvan het einde nog lang niet in zicht lijkt. Steun aan dit land blijft daarom noodzakelijk.

Componisten

Aan dit concert werken mee het Eurasia Quartet, Carmen Lopez Hernandez (piano), Camila Langue Cipoletta (contrabas) en de sopraan Karina Kambulova.

Zij brengen werken van de volgende componisten:

Calliope Tsoupaki is van oorsprong Grieks, maar woont en werkt al decennia in Nederland. Van 2018-2021 was zij Componist des Vaderlands. Naar aanleiding van de eerste corona-lockdown componeerde zij het trooststuk Thin Air, dat gratis ter beschikking werd gesteld voor uitvoering.

Maxim Shaligyn kwam in 2010 naar Nederland, waar hij een vervolgstudie compositie afrondde aan het Koninklijk Conservatorium. Vanaf de inval van Rusland in 2022 zet hij zich in voor steun aan zijn vaderland. Hij organiseert benefietconcerten en thematiseert de oorlog in zijn strijkkwartet Drop after Drop.

Roman Stolyar is een in St. Petersburg woonachtige Russische componist, die geschokt door de moordpartij in Butcha het gelijknamige lamento schreef voor strijkers en piano.

Oleksandr Yukhymovych is een jonge Oekraïense componist, woonachtig in Maastricht. Met zijn compositie Mariya voor strijksextet en sopraan wil hij de bevolking van zijn vaderland een hart onder de riem steken.

Opbrengst

Toegang tot het concert is een vrije gift.

De opbrengst van de vrije gaven zal geheel ten goede komen aan humanitaire steun voor Oekraïne.

 

De Brikke Oave is gelegen aan het Lindeplein 7 te Brunssum. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Brunssum.

Het concert is onderdeel van de Klassieke Zomer Parkstad. Kijk voor meer informatie op www.klassiekezomer.nl.

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.