Landgraaf Koerier

Menu

4e editie van Wijnrestaurant op het land 2023 en het allerbeste van wat Limburg te bieden heeft. 

Wijnrestaurant op het Land, het succesvolle initiatief dat een aantal jaren geleden werd bedacht om (Zuid) Limburg nadrukkelijker op de kaart te zetten als wijnregio van de toekomst, krijgt dit jaar alweer een vierde editie. Inmiddels hebben bijna 25.000 gasten een van de vorige 3 edities bezocht. Bijna vier weken lang – van 26 juli tot en met 20 augustus– kan deze zomer weer volop genoten worden van de mooiste regionale wijn-spijs creaties met een regionaal karakter. Plaats van handeling is, in navolging van het succes van 2022, opnieuw Landgoed Overst in Voerendaal. 

Op het landgoed waar wijnmaker Ruud Verstegen al jarenlang prachtige wijnen maakt, wordt ook deze zomer weer een grote glazen paviljoen opgesteld, precies tussen de wijngaarden van het domein en de historische hoogstamboomgaard met zijn oude fruitrassen in. Op mogelijk wat frissere zomeravonden is het binnen comfortabel dineren maar tegelijk ook genieten van de het buitenleven. Alle tafels in het sfeervolle restaurant bieden uitzicht op de vriendelijk glooiende omgeving. Overdag zie je de druiven groeien aan de wijnranken, ‘s avonds is het heuvelland sprookjesachtig verlicht. 

Naast het dineren met wijnen enkel en alleen afkomstig van (Zuid) Limburgse wijngaarden kunnen gasten dit jaar ook genieten van fine dining tapas gerechten op het terras. Nieuw dit jaar is ook een wine experience, een doorloop ruimte in het pop up restaurant waar de gast alle info kan krijgen over de wijnen van de deelnemende domeinen. Het restaurant en de culinaire invulling is onder leiding van Annaline en Patriek Doelen van Wijnrestaurant Mes Amis. Wijnrestaurant op het land is een culinaire ontdekkingstocht van producten van (Zuid)Limburgse grond, waarbij men geniet van gastronomische gerechten begeleid door de beste Limburgse wijnen. 

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.