Landgraaf Koerier

Menu

Celliste Hanneke Rouw geeft concert in Theater Landgraaf.


Op vrijdag 22 september geeft celliste Hanneke Rouw een concert in Theater Landgraaf.
Het concert vindt plaats om 20.00.

Suite III en IV
Hanneke Rouw speelt Suite III in C majeur en Suite IV in Es majeur van J.S. Bach. De cellosuites worden gerekend tot de grootste werken ooit geschreven voor de cello. De muziek is veeleisend en drukt veel emotie uit. De intimiteit en de sfeer van de stukken heeft ertoe geleid dat de suites tot de meest geliefde werken van Bach worden gerekend. Zij zijn bij voorbeeld ook gebruikt in films, voor moderne dans en – de bekendste delen – als ringtone voor de mobiele telefoon.

Hanneke Rouw
Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Vorig seizoen is Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland op tournee geweest met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev.

 

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.