Landgraaf Koerier

Menu

Viva la Vida Run

Atletiekvereniging Achilles-Top organiseert samen met Beleef Kerkrade op zondag 24 september de vierde editie van de Viva la Vida Run powered by Decathlon in Kerkrade.

Het Euregionaal hardloopevenement staat in het teken van beleven, bewegen en gezelligheid zonder daarbij het wedstrijdelement te verwaarlozen. De voor-inschrijving is inmiddels geopend en sluit op 17 september.

Het licht glooiende parcours voert grotendeels door het fraaie natuurgebied de Anstelvallei. De start en finish is op de markt in het centrum van Kerkrade. Het wedstrijdsecretariaat is op de wedstrijddag zelf in café De Aftrap aan de markt in Kerkrade. Het wedstrijdprogramma start om 11.00 uur met de jeugd- en scholierenlopen over 500 meter en de 1000 meter start een kwartier later. Vervolgens starten om 11.30 uur de deelnemers voor 10 Engelse mijl en tien minuten later is de start van de 10 km. Om 13.30 uur is het startschot voor de 6 km. Het loopprogramma wordt om 14.15 uur afgesloten met een zogeheten VIE-run voor alle leeftijden. De deelnemers kunnen kiezen uit een zelfgekozen afstand tussen de 500 en 2000 meter. Deze run staat in het teken van vitaliteit. Ook jongens en meisjes met een beperking kunnen deelnemen. Het is vooral een funrun waarbij deelname belangrijker is dan het wedstrijdelement. Deelname aan al lopen wordt beloond met een herinneringsmedaille.

Bij de 10 Engelse mijl wordt een klein uitstapje gemaakt naar Duitsland om daarna via de Groene Vallei weer richting Kerkrade te lopen. Deelname staat open voor actieve hardlopers en recreanten. In samenwerking met de organisatoren van de Parelloop (was 2 april) en de Obvion Run (17 september) is een Parkstad Cup in het leven geroepen. De winnaar en winnares op het onderdeel 10 km over de drie wedstrijden mag de Parkstad Cup in Kerkrade in ontvangst nemen. 

Voor meer informatie over dit hardloopevenement is een speciale website ontworpen www.vivalavidarun.nl De voorinschrijving via www.inschrijven.nl is al gestart en sluit op 17 september.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.