Landgraaf Koerier

Menu

Wandelen met het Service Gilde Landgraaf.

Op donderdag 21 september a.s. organiseert Service Gilde Landgraaf weer een wandeling met het thema ‘zilverzand’. Het thema is actueel omdat onlangs een deel van de Sibelco groeves in Heerlen en Landgraaf is opengesteld voor wandelaars en fietsers. Met steun van IBA Parkstad is een wandeling met de naam ‘rondje groeves’ uitgezet langs de zilverzandgroeves aan de rand van de Brunssummerheide.

De themawandeling volgt deze nieuw aangelegde route. Gidsen vertellen over de historie en de toekomst van het gebied. In het bijzonder wordt het ontstaan en de winning van het witte zilverzand belicht.

De wandeling start om 09.00 uur bij het informatiecentrum van Natuurmonumenten, Schrieversheide, nabij Heksenberg aan de rand van de Brunssummerheide. De wandeling is ongeveer 8 km. lang.

Tijdige aanmelding bij het Gilde (email gildelandgraaf@gmail.com) of bij dhr. P. Kusters (tel. 045-5312629) is aan te raden in verband met de beperkte deelname. Indien u niet over vervoer naar de startplaats beschikt kan, na melding, voor vervoer worden gezorgd vanaf de parkeerplaats (nabij de Jumbo) bij het winkelcentrum Op de Kamp. Deelname is kosteloos; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Ook in slechte weersomstandigheden, met uitzondering van stortregen, gaat de wandeling door.

Service Gilde Landgraaf wenst u veel wandelplezier toe.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.