Landgraaf Koerier

Menu

100-jarig Monuta lanceert nieuwe cake als gespreksstarter

80% van Limburgers praat nauwelijks met dierbaren over afscheid 

Openheid over afscheidsthema’s is nog steeds een gevoelig punt onder mensen in Limburg, net als in de rest van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Monuta. 80% van de Limburgers zegt zelden of nooit over hun eigen wensen rondom afscheid te praten. Ook de voorkeuren van dierbaren zijn amper onderwerp van gesprek, geeft 78% aan. Reden voor de jarige uitvaartorganisatie om een vertrouwde gespreksstarter in een nieuw jasje te introduceren: de uitvaartcake. Met de naam Plakje Troost® nodigt Monuta iedereen uit om het gesprek over afscheid aan te gaan.

Cake blijft een klassieker

Hoewel er in de afgelopen eeuw veel veranderd is op afscheidsgebied, lijkt openheid over afscheid nog niet vanzelfsprekend. Ter gelegenheid van haar 100ste verjaardag heeft Monuta daarom de klassieke plak cake nieuw leven ingeblazen. Eten is een van de meest laagdrempelige thema’s rondom het afscheid. Het onderzoek toont aan dat de welbekende cake nog steeds in de Nederlandse top 3 staat. In Limburg is de cake minder geliefd. Daar serveren ze het liefst belegde broodjes, gevolgd door bittergarnituur, soep en een buffet of tapas.   

Monuta lanceert nieuwe cake: Plakje Troost® 

De mogelijkheden voor de catering zijn tegenwoordig talrijk, toch associëren Nederlanders een uitvaart vaak met koffie en cake. “Cake is van oudsher een prachtig symbool bij het afscheid. Het is vertrouwd en dat is fijn om je aan vast te kunnen houden in een emotionele tijd”, vertelt Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta. Het onderzoek laat zien dat een op de twee Limburgers cake toch heel passend vinden bij het afscheid. Vooral omdat het niet te uitbundig en toch een mooie traditie is, zegt respectievelijk 46% en 33% van de ondervraagden. 

“Vandaag bestaat Monuta 100 jaar. Daarom lanceren we een nieuwe eigen cake. Hij wordt speciaal voor ons gebakken door gespecialiseerde cakebakkers van een familiebedrijf. Als je bij Monuta kiest voor een plakje cake, krijg je vanaf nu altijd deze cake met de naam Plakje Troost®. Met een bijzonder ingrediënt: citroenmelisse. Een oud kruid dat rust geeft in emotionele situaties.” Alles over de cake en de rol van cake bij afscheid is te lezen op monuta.nl/plakjetroost.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.