Landgraaf Koerier

Menu

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Bemelmans en de heer Mickartz

De heer A.H.J.M. (Herm) Mickartz (70 jaar) en de heer G.H.B. (Geert) Bemelmans (63 jaar) ontvingen op 23 oktober aanstaande uit handen van mevrouw Petra Dassen-Housen, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding vanwege hun jarenlange actieve betrokkenheid bij de Broederschap St. Sebastianus Kerkrade 1617.

Zij worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarvergadering van de Broederschap St. Sebastianus Kerkrade 1617 in De Wieëtsjaf, Markt 47, 6461 ED Kerkrade.

 

Verdiensten van de heer Mickartz

Sinds 25 januari 1988 tot heden is de heer Mickartz lid van de Broederschap St. Sebastianus Kerkrade 1617. Dit jaar viert hij zijn 25-jarig jubileum.

 

Sinds 2008 is hij penningmeester van het Broederschap en als bestuurslid zeer betrokken bij alle activiteiten. Ook bij de viering van het 400-jarig jubileum heeft hij een grote rol gespeeld. Als koning van het Broederschap was hij in 2007 en 2018 voorzitter. Hij vervult als bestuurslid een belangrijke rol in het relatiebeheer van de verenging.

 

Als vrijwilliger bij de Sint Lambertuskerk draagt de heer Mickartz sinds 2018 zorg voor de distributie van het parochieblad en zorgt hij voor het onderhoud van de kerk.

 

Verdiensten van de heer Bemelmans

Sinds 24 januari 1999 is de heer Bemelmans lid van het Broederschap
St. Sebastianus Kerkrade 1617.
Hij vervult al ruim 17 jaar de rol van secretaris. De heer Bemelmans is de spil in de broederschap waar alles om draait. Zijn enorme inzet voor de broederschap zorgt ervoor dat deze Kerkraadse broederschap functioneert en toekomstproof is.

 

In 2008 is het koningszilver van de broederschap verloren gegaan (gestolen vanuit een kluis bij een plaatselijke bank). Deze gebeurtenis kreeg veel aandacht. De zoektocht naar dit koningszilver en het hele crisismanagement dat hiermee gepaard ging, werd geleid door hem. De wijze waarop hij deze taak heeft uitgevoerd heeft geleid tot het terugvinden van het koningszilver.

 

In 2017 heeft hij in het kader van het 400-jarig bestaansfeest een reis naar Rome georganiseerd. Een onvergetelijk moment was de persoonlijke begroeting van de paus aan onze broederschap op het St Pietersplein in Rome.

 

Naast zijn werkzaamheden voor de broederschap is hij maatschappelijk op meerdere plekken actief, bij de carnavalsvereniging KVV (Bijsjtand kommissiejoeen), harmonie St Cecilia Eygelshoven en Rabadatsj Kirchroa.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.