Landgraaf Koerier

Menu

Ambras heeft het ook maar ‘va hure zage’

Ambras pag 5

Op het feestje van André en Marianne Brock heeft iedereen wel iets van horen zeggen, maar niemand weet wat er nu echt aan de hand is. Foto: © Frösch Events & Fotografie.

Ieder huisje heeft z’n kruisje, zo wordt weleens gezegd en je hoeft de vuile was niet altijd buiten te hangen. Maar als mensen niet precies van de hoed en de rand weten, gaan ze zelf conclusies trekken. Dan horen ze klokken luiden, zonder te weten waar klepels hangen. Dat kan tot bizarre misverstanden leiden. Dat is precies wat er gebeurt in ‘Va hure zage’, de nieuwe dialectproductie die Toneelgroep Ambras uit Schaesberg in januari vijf keer op de planken brengt.

André en Marianne Brock geven een feestje, omdat ze tien jaar getrouwd zijn. Maar al direct vanaf het begin gebeuren er dingen die veel vragen oproepen en tot de wildste verhalen leiden.

De nieuwe productie ‘Va hure zage’ is gebaseerd op de komedie ‘Rumours’ (Geruchten) uit 1988 van de Amerikaanse toneelschrijver Neil Simon. Van dezelfde auteur bracht Ambras een aantal jaren geleden ook de voorstelling ‘Grand Hotel’ op de planken. De regie van ‘Va hure zage’ is in handen van Roger Lataster uit Kerkrade, die daarmee zijn debuut als regisseur van Ambras maakt.

‘Va hure zage’ gaat op zaterdag 12 januari in première. Vervolgvoorstellingen zijn er op zaterdag 19, zondag 20, vrijdag 25 en zaterdag 26 januari. Alle uitvoeringen beginnen ’s avonds om 20.00 uur, behalve de matinee van zondag 20 januari. Deze begint om 15.00 uur. De zaal is steeds een uur voor aanvang open. Alle voorstellingen vinden plaats in de aula van Beroepscollege Brandenberg, Graafstraat 10 in Landgraaf.

Kaarten voor de nieuwe voorstelling van Ambras kosten €7,50 per stuk en zijn te bestellen via de website: www.toneelgroepambras.nl. Per internet bestelde kaarten worden na betaling thuis gestuurd (tot uiterlijk tien dagen voor de voorstelling) of kunnen aan de zaalkassa worden afgehaald. Net als voorgaande jaren zijn er ook kaarten verkrijgbaar bij de volgende voorverkoopadressen in Schaesberg: Kantoorboekhandel Funcken (Hoofdstraat), Wijnhuis Monopole (Streeperstraat), Bloemenhuis Habets, (Lichtenbergstraat) en het VVV-kantoor in winkelcentrum Op de Kamp.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.