Landgraaf Koerier

Menu

Daniëlle Olejniczak wint jeugdtoernooi

Zestien spelers van badmintonclub Trilan in Bocholtz hebben deelgenomen aan het jaarlijkse jeugdtoernooi. In het enkelspel onder 11 jaar speelden Beau Ritzen zich naar de halve finale, een uiterst knappe prestatie voor deze Trilanees die pas haar tweede jeugdranglijst toernooi speelde. In de andere halve finale stond de andere Trilanees: Daniëlle Olejniczak. Het jonge talent speelde drie sets om in de finale terecht te komen waarna ze haar tegenstander duidelijk liet zien voor wie de eerste plaats weggelegd was met de standen: 21-9 en 21-13.

Samen met Lotte Peulen ( Olympia) behaalde Daniëlle de winst in het damesdubbel onder 13 jaar na het verslaan van het eerst geplaatste koppel. Onder deze leeftijdcategorie knokten ook Maud Overtoom en Veerle Wetzels hun weg naar de finale. De dames kwamen aardig in de buurt maar moesten hun meerdere erkennen in de kwartfinale (Maud) en de halve finale (Veerle) des al niet te min een hele knappe prestatie van deze dames die het hun tegenstanders flink lastig maakten door te vechten  voor ieder punt. Deze vechtersmentaliteit liet Maud ook zien in het gemengd dubbel met Jimmy Smeysters waar de halve finale werd verloren van het eerst geplaatste koppel.

Onder 15 jaar Behaalde Wesley Silvertand de halve finale in het herenenkelspel. Op weg naar deze halve finale werd het Wesley niet makkelijk gemaakt en waren er telkens drie sets voor nodig om de buit binnen te halen. In de halve finale moest Wesley buigen voor Yannick Urselmann (19-21 en 15-21). Samen met Sharona Cremers behaalde Wesley ook de halve finale in het gemengddubbelspel. Sharona behaalde in haar enkelspel en dubbelspel samen met Veerle (derde set 20-22) ook de halve finale. Knap gedaan van deze nieuwe Trilanees die ook nog last had van een polsblessure.

Onder 17 jaar speelde Wesley samen met Julian Veldhuizen het herendubbel. Na een walkover werd de halve finale helaas verloren met 15-21 en 17-21. Kim-Eva Bauer strandde met gelegenheidspartner Fleur Habets (Bc Keep Fit) ook in de halve finale dubbel met 20-22 verlies in de derde set van de een koppel dat als tweede geplaatst stond.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.