Landgraaf Koerier

Menu

Interdojo Cup kata geslaagd voor Kan-Ku Landgraaf

 Lieke Embregts en Juliette Boymans strijden om de prijzen.

Lieke Embregts en Juliette Boymans strijden om de prijzen.

Om jeugdige karateka’s in Zuid-Limburg meer wedstrijdervaring te laten opdoen hebben karatevereniging Kan-Ku uit Landgraaf met andere karateverenigingen uit de regio besloten om gezamenlijk jaarlijks 2 toernooien te organiseren onder de naam Interdojo. Zondag 2 december vond het tweede gezamenlijke Interdojo Cup karate met het onderdeel kata (stijl) plaats in Meerssen. De bedoeling is op een laagdrempelige en leuke manier ervaring op te doen met het wedstrijdkarate. Ruim honderd jeugdige karateka’s vanaf 7 jaar probeerden hun beste karate deze dag te laten zien.

De jeugd van Kan-Ku mag met trots de volgende resultaten presenteren:

De witte banders namen voor het eerst deel aan een wedstrijd en verrasten met goede resultaten; Jennifer Dieters haalde bij de meisjes 9 jaar een derde plaats, Thian van Dijk bij de jongens 9 jaar een derde plaats, bij de 10-12 jarigen behaalde Quincy Jacobs de tweede plaats en Merel Brendel een 3de plaats.

Geel werd vertegenwoordigd door jeugd met enkele wedstrijdmomentjes in het verleden. De jongens Justin Mommers en Thomas Stevelmans behaalden bij de 8-9 jarigen een eerste en een derde prijs, Luca Lataputtij bij de 10-jarigen een eerste prijs en Jacob Shahin bij de 11-jarigen een tweede prijs.

Daarbij behaalde Anky Eydems bij de meisjes in de poule 9-14-jarigen een eerste prijs.

Bij de oranje banders van 10 en 11 jaar behaalden Erwin Korac en Fernando Jacobs, beiden een derde plaats.

In verschillende poules groen, wonnen zowel Chayenne van Veenen (bij de 12-13-jarigen) als Jeremy Geilenkirchen (bij de 15-jarigen en ouder) een eerste prijs.

De bovenbouw (blauw en hoger, meer ervaren in wedstrijden) sloot in de middag de dag af met hun wedstrijden.

Bij de jongedames blauwe band vanaf 14 jaar eindigden Lieke Embregts met een eerste en Juliette Boymans met een derde prijs. Bij de jongemannen bruine/zwarte band vanaf 17  jaar won Etienne Koreman de eerste prijs en Mischa Rouleaux volgde met een tweede prijs.

Voor inlichtingen en informatie over deze verdedigingssport kunnen belangstellenden terecht op facebook of website www.kanku.nl.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.