Landgraaf Koerier

Menu

Nicole: Dertien

Hebben we het einde van de wereld overleefd, een druilerige en herfstachtige Kerst gehad, Nicole halmanskomen we in een jaar met een ongeluksgetal terecht.
Toch hoeft dit jaar niet slecht te zijn, misschien is het wel het begin van wat goeds.

De tante van mijn man was ook van het jaar 13, en daar bedoelde ze natuurlijk 1913 mee. Ze heeft twee wereldoorlogen overleefd, periodes van armoede gekend, maar ze heeft ook mooie tijden gehad. Uren kon ze vertellen over de gezellige tijd van toen, over haar lieve vader maar helaas ook over haar moeder die haar een te strenge opvoeding gaf. Naarmate de jaren verstreken begon haar geheugen wat achteruit te raken, haar leeftijd wist ze niet meer, maar dat ze van 13 was, dat vergat ze niet.

Alsof het een magisch jaar was, of het zo was weet ik niet, maar dat het een goed bouwjaar was, zoals we in de volksmond zeggen, is een feit, want ze is toch nog 97 jaar oud geworden voordat ze drie jaar geleden stierf. Dit jaar zou ze 100 zijn geworden, en had de burgemeester haar een bezoekje kunnen brengen, maar het mocht helaas niet zo zijn.

Ik mis haar nog elke dag.

Wat het jaar 2013 in petto heeft weet ik niet. Laten we maar hopen dat het in ieder geval een goed wijnjaar wordt, wan dan kunnen we over een paar jaar  een toast uitbrengen over de tijd dat we krap zaten en het toch overleefd hebben.
Tante Bella had ook slechte tijden in haar leven gehad en is er ook oud mee geworden, dus waarom wij niet?

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.