Landgraaf Koerier

Menu

Kan-Ku viert Japans Nieuwjaar met training

Formele Japanse buiging voordat een wedstrijd begint.

Formele Japanse buiging voordat een wedstrijd begint.

De nieuwjaarsviering is van oudsher het belangrijkste feest in Japan. Deze tijd van het jaar is gevuld met activiteiten die een succesvol jaar moeten verzekeren.

Vandaar dat karatevereniging Kan-Ku uit Landgraaf deze happening elk jaar weer opnieuw viert door middel van een gezamenlijke training.

De karateles voor zowel jong als oud, leden en niet-leden, werd ditmaal niet door de gebruikelijke trainers (Sensei’s) verzorgd, maar door de jeugd zelf. Het is ze goed gelukt een leuke en leerzame training voor iedereen ervan te maken.

Na de training volgde gelijk de jaarlijkse ledenvergadering. In dit deel van de aloude traditie werd het jaar 2012 besproken en afgesloten. Met als feestelijk extraatje de uitreiking van de oorkonde “karateka van het jaar”. Erwin Korac mocht deze in ontvangst nemen, dik verdiend door zijn grote inzet het afgelopen jaar.

Het nieuwe jaar werd daarna ingeluid onder het genot van de traditionele Japanse soep.

Belangrijke data het komende jaar zijn 2 maart de Limburg Cup in Landgraaf zelf en 19 /20 oktober het EK karate van de IMAF in Roemenië.

Voor inlichtingen en informatie over deze verdedigingssport of deze vereniging kunnen belangstellenden terecht op website www.kanku.nl of vind de vereniging Kanku Landgraaf op Facebook.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.