Landgraaf Koerier

Menu

Vragen over veld hondentrainers

Op de weide tegenover nummer 1 in de Schachtstraat (vlak bij McDonalds) was tot voor kort het oefenterrein van politiehondenvereniging ‘De trouwe viervoeter’ gehuisvest. De slagboom die toegang geeft tot het terrein staat open. Aan de diepe banden sporen op het terrein is te zien dat er zich onbevoegden in auto’s en motoren ophouden. Sinds enkele weken zijn de ramen, plafonds, toilet etc. vernield in het verenigingslokaal. De deuren zijn alle verwijderd.

Naast het gebouw bevindt zich een grote stalen opslagcontainer. Van deze container staan de twee deuren open. In de container bevinden zich spullen van de politiehondenvereniging en liggen dekens en kleren op de grond. Wellicht overnachten er zwervers. Ook rond het gebouw en de container liggen stapels hout, glasscherven en kledingstukken op het terrein. De oefentoestellen voor de hondendressuur zijn eveneens alle vernield. Dagelijks verpaupert het terrein meer en meer.

Een en ander is voor de PvdA-fractie in de gemeenteraad aanleiding om B&W een aantal vragen stellen. Zo wil de fractie weten of B&W op de hoogte zijn van het feit dat de politiehondenvereniging niet meer gehuisvest is op het terrein, of die vereniging het terrein schoon zou moeten opleveren. En als het terrein is overgedragen aan de provincie in verband met de aanleg van de Buitenring, vraagt de fractie om met die instantie te overleggen om verdere ‘verpaupering’ tegen te gaan.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.