Landgraaf Koerier

Menu

Werkloosheid oplossen: gewoon weer tastbaar geld

Het gaat slag op slag. De ene werkloosheidsgolf volgt de andere op. We lezen en horen het dagelijks in de media. In de bankensector zijn al tienduizenden mensen op straat gezet omdat de burger (wij dus) niet meer naar de bank gaan maar alles thuis vanuit de luie stoel digitaal regelen. En mensen, dat is natuurlijk het probleem. Het is onze eigen schuld. Wij zijn zelf de werkloosheidsveroorzakers.

We hebben niet goed opgelet toen in de jaren zestig het loonzakje werd afgeschaft en vervangen door giraal geldverkeer.  Daar hadden we niet akkoord mee moeten gaan. Geld kreeg je daarna niet meer handje kontantje maar werd overgemaakt naar de bank. Daar moest je je eigen geld maar gaan halen. Sindsdien maken ded de banken jaarlijks miljarden (JA, MILJARDEN) euro winst.

Om het werkloosheidsprobleem op te lossen moeten we dus weer terug naar de jaren zestig. Gewoon je geld weer handje kontantje krijgen. Willen bijvoorbeeld de gas-, water- en elektriciteitsmaatschappij, de belastingdienst en de gemeente geld van je, dan komen ze het maar ophalen. Dat levert honderdduizend banen op. Weg met die digitale overschrijvingen.

En iedereen is voor dat werk geschikt. Je hoeft geen MBO-, HBO- of universitaire studie te hebben gedaan. Iedereen uit het arbeidspotentieel kan dit werk gaan doen. Lekker de wijken doorwandelen en hier en daar aanbellen en geld ontvangen. Praatje maken, en aan het eind van de dag heb je flink wat geld in de portemonnee. Daar wordt je toch vrolijk van. Ja, je moet het opgehaalde geld snel weer inleveren, maar het gevoel is toch lekker. Niet dan? Wat moeten we nu doen om het werkloosheidsprobleem op te lossen? Juist, alle bankrekeningen opzeggen en tegen je werkgever en overige belanghebbenden zeggen dat je de geldzaken weer handje kontantje wil regelen. Je ziet dan ook meteen weer cafés en andere handel verschijnen rondom de grote bedrijven. En dat is weer goed voor extra werkgelegenheid.

De oplossing ligt, zoals zo vaak op deze plaats, weer letterlijk voor de hand.

GVR

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.