Landgraaf Koerier

Menu

Mantelzorgers, hun gemeente en de Wmo

Het Steunpunt Mantelzorgers organiseert bijeenkomsten voor mantelzorgers met het thema: In gesprek met uw gemeente. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat mensen met een beperking de voorzieningen, hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. U kunt Wmo-hulp aanvragen bij uw gemeente. In 2013 en de komende jaren zal er mogelijk veel veranderen in de zorg. Steeds meer moet de gemeente taken overnemen die voorheen centraal georganiseerd waren. In Landgraaf houdt het steunpunt een discussie over het onderwerp op 8 april van 10.00 tot 12.00 uur in de Harmoniezaal aan het Sunplein.

Het steunpunt wil graag met mantelzorgers en de gemeente waar zij wonen in contact komen. Dit doet het steunpunt door middel van een paneldiscussie. U kunt uw vragen stellen aan een panel bestaand uit leden van uw gemeente, de Wmo-adviesraad, een zorgaanbieder en het steunpunt. Uiteraard bent u ook welkom als u (nog) geen vraag heeft. De vragen van anderen en de discussie kunnen u wellicht nuttige informatie opleveren. Zorgt u voor een zieke of hulpbehoevende in uw naaste omgeving (thuis of in een verzorgingshuis) dan bent u van harte welkom!

Als u wilt deelnemen, stellen wij het op prijs als u zich vooraf aanmeldt bij het steunpunt via telefoon: 045-5679961 of e-mail: info@mantelzorgparkstad.nl. Uw vragen aan uw gemeente, met betrekking tot de Wmo, kunt u daar ook alvast doorgeven. Deelname en koffie, thee en vlaai zijn gratis.

De bijeenkomsten worden i.s.m. Ruggesteun en het Toon Hermans Huis Parkstad en de betreffende gemeente georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.mantelzorgparkstad.nl.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.