Landgraaf Koerier

Menu

Centrumplan Schaesberg geopend

Op vrijdag 22 maart vond de officiële opening voor genodigden plaats van het Centrumplan Schaesberg, tweede fase. De samenwerkende partijen, Synchroon, gemeente Landgraaf, Ondernemersvereniging Schaesberg, HEEMwonen, Bouwbedrijf Jongen en Radar, hebben sinds oktober 2011 hard gewerkt om die tweede fase van het Centrumplan Schaesberg te realiseren. Het plan voorziet in meer winkeloppervlakte en fraaie huurwoningen, waaronder zorgappartementen.

Ook de openingsdag voor het publiek, een dag later, ging niet ongemerkt voorbij.  Na een feestelijk welkom waar voor jong en oud iets lekkers klaar stond, waren allerlei feestelijke activiteiten en bewonersacties georganiseerd. ‘Een geliefde wijk verdient een mooi centrum’ zo haalde wethouder Any Dritty in zijn toespraak aan. ‘Een fraai centrum waar winkelen, wonen én wonen met zorg, hand in hand gaan.’

De tweede fase heeft in alle opzichten aangesloten op de woningen en winkels uit fase 1. In de eerste fase werden 48 appartementen en 3.900 m2 winkelruimte gebouwd. Deze fase werd eind 2010 opgeleverd. Aansluitend aan de nieuwbouw aan de Hoofdstraat zijn in de tweede fase de winkelruimtes met daarboven 5 appartementen, 1 penthouse en 26 zorgappartementen gebouwd.

Aan de Hoofdstraat is het Centrumplan gecompleteerd met 2.100 m2 winkelruimte. De gemeente Landgraaf heeft de openbare ruimte, grenzend aan het Centrumplan (gelijktijdig met fase 1) opgeknapt door de aanleg van een rotonde, vervanging van de riolering, vernieuwing van bestrating en trottoirs en verbetering van de verlichting.

HEEMwonen verhuurt naast reguliere appartementen ook 26 zorgappartementen aan Radar. Radar is een zorginstelling voor ondersteuning aan mensen met een (verstandelijke) beperking in Zuid-Limburg. De bewoners van de appartementen hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking, met een redelijke mate van zelfstandigheid. De zorgappartementen, met een afwijkende indeling van de reguliere appartementen, hebben een eigen entree aan de Pastoor Schattenstraat. De ondergrondse parkeergarage die ‘klein begon’ met fase 1 is met fase 2 flink uitgebreid en biedt nu meerdere toegangen.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.