Landgraaf Koerier

Menu

Eén team Olympia plaatst zich al voor het NK ACRO

acroDe acroteams van Olympia moesten in het weekend van 23 en 24 maart weer eens aan de bak om een poging te wagen zich te plaatsen voor het NK ACRO, dat op 15 en 16 juni in de Ahoy-hallen van Rotterdam zal plaatsvinden. Op zaterdag 23 maart vonden de wedstrijden voor de B-teams plaats. Voor Olympia waren hiervoor drie trio’s ingeschreven.  Gwenny Wita, Celine Hamers en Kyra Nieuwkamer (balansoefening 25.850; tempo-oefening 25.950) turnden keurige oefeningen, die de dames een zilveren medaille opleverden. Hiermee is dit team zo goed als zeker geplaatst voor het NK.

Het volgende trio (Kelly Kusters, Ramona Ehlert en Jennifer Janssen) eindigde op een voor hen teleurstellende negende plaats (balans 25.850 tempo 24.000). Het team liet een hele goede balansoefening zien, maar in de tempo-oefening ging het een en ander mis. De meiden houden de moed erin, want bij de volgende plaatsingswedstrijd op 13 april te Zwolle kunnen zij alsnog een plek voor het NK veilig stellen.

Het derde trio bestaande uit de dames Daphne Snackers, Femke Feiter en Chelsea Smeets presteerde onder hun gebruikelijke niveau, hetgeen vooral te wijten was aan een belangrijke fout in de balansoefening. De dames bouwen een moeilijke, risicovolle ‘toren’. Dit keer ging dat mis, waardoor de score voor de balansoefening bleef steken op 22.400. Hierdoor was een goede klassering uitgesloten. Toch is de kans op plaatsing voor het NK nog niet verkeken. Ook dit trio kan zich nog plaatsen in Zwolle.

Op zondag moest het trio A junioren Naomi Waterreus, Claudia Kohnen en Lynn Arnoldussen proberen een finaleplaats af te dwingen. Het elegant turnende trio behaalde een mooie score van 73,470 punten (balansoefening 24.700; tempo-oefening 23.600; combinatie-oefening 25.170). Hiermee voldeden de turnsters ruimschoots aan de NK-limiet van 70 punten en waren zij dus verzekerd van een finaleplaats.  Tevens leverde het puntentotaal hun de zilveren medaille op.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.