Landgraaf Koerier

Menu

Dodenherdenking 4 mei

De 4 meiherdenkingen in Landgraaf zullen plaatsvinden in het kader van het nationale thema van 4 en 5 mei ‘Vrijheid spreek je af’.

Schaesberg

Om 19.15 uur vindt er een bijeenkomst plaats in de kerk van de Petrus en Paulusparochie aan de Hoofdstraat in Schaesberg. Aansluitend zullen bij het oorlogsmonument naast de kerk de gevallenen worden herdacht. Fanfare Aloysiana luistert de herdenking op, evenals Schutterij Sint Hubertus. Tevens werken verschillende scoutingverenigingen mee. Ook het gemeentebestuur zal acte de presence geven. Alle aanwezig burgers leggen een roos bij het monument.

Nieuwenhagen

Het monument aan de Beuteweg

Het monument aan de Beuteweg

Om 19.15 uur verzamelen verschillende verenigingen en burgers zich bij het oorlogsmonument aan de Beuteweg in Nieuwenhagen. Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen en schutterij Koningin Wilhelmina zorgen voor een stemmige opluistering. Diverse scoutingverenigingen, oud-strijders en vertegenwoordigers van kerken en andere maatschappelijke organisaties zullen een krans en bloemen leggen. Het college van burgemeester en wethouders wordt vertegenwoordigd door wethouder Harry Leunessen en wethouder Freed Janssen.

 Ubach over Worms/Rimburg

De Vrienden van de Sint Josephkapel organiseren ook dit jaar wederom een stille tocht naar de Sint Josephkapel in het Rimburgerbos. De herdenking begint met de stille tocht om 19.15 uur vanaf het pleintje bij ‘d’r Eck’ in Rimburg. Aan de herdenking nemen diverse verenigingen deel waaronder schutterij Sint Joseph Waubach. Burgemeester Raymond Vlecken en wethouder Harry Erkens zullen namens het gemeentebestuur een krans leggen bij het monument. Dat zal ook een vertegenwoordiger uit buurgemeente Übach Palenberg doen evenals diverse maatschappelijke organisaties.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.