Landgraaf Koerier

Menu

Koninginnedag in Landgraaf

Dit jaar zullen de feestelijkheden van Koninginnedag geheel in het teken staan van de troonswisseling, waarbij Prins Willem-Alexander wordt ingehuldigd als Koning van ons land. Het is een bijzondere dag en daarbij hoort een bijzonder feest. Het gemeentebestuur, het Oranjecomité Landgraaf en diverse andere organisaties tekenen voor een breed scala aan activiteiten.

De activiteiten rondom de troonswisseling In chronologische volgorde:

Revue: Op de Prins Willem-Alexanderschool (de enige met die naam in Limburg) in Schaesberg vindt op woensdag 24 april een Koningsrevue plaats voor ouders van leerlingen en genodigden.  Hierover is al eerder bericht in de Landgraaf Koerier.

Lintjes: Op vrijdag 26 april zullen een aantal inwoners van Landgraaf worden verrast met een Koninklijke Onderscheiding.

Koningsontbijt: Vrijwel alle Landgraafse basisscholen zullen hun schooldag op vrijdag 26 april starten met een feestelijk Koningsontbijt. Het ontbijt zal worden verzorgd door Jumbo supermarkt in Schaesberg, in samenwerking met een aantal andere ondernemingen. Na het ontbijt gaan ongeveer 1500 leerlingen sportief en cultureel aan de slag op diverse locaties.

Artiestenavond: Op vrijdag 26 april (aanvang 19.30 uur) worden alle ouderen van de Landgraafse Huiskamerprojecten uitgenodigd voor een feestelijke artiestenavond in hun eigen ‘huiskamer’.

Ontvangst gedecoreerden: Op zaterdag 27 april om 10.30 uur ontvangt het gemeentebestuur alle gedecoreerden van het voorbije jaar in de Burgerzaal van het Raadhuis.

Dr. Calshof: Aan de ouderen van de Dr. Calshof wordt op zaterdagmiddag 27 april een feestelijk programma met muziek, dans en een feestelijk drankje en hapje aangeboden.

Kroningsconcert: Op zondag 28 april kunt u in de Burgerzaal van het Raadhuis vanaf 19.00 uur (tegen een bescheiden entreeprijs) genieten van een groots Kroningconcert door drie koren, solisten en een instrumentaal ensemble); georganiseerd door Vriendenkring St. Rochus. Hierover is al eerder bericht in de Landgraaf Koerier.

Hereveldje: Op maandag 29 april zullen de ouderen van het Verzorgingscentrum Hereveldje in Ubach Over Worms een feestelijk programma ter ere van de kroning mogen ervaren.

Oranjebraderie: Op dinsdag 30 april wordt vanaf 10.00 uur in Schaesberg (vanaf Streeperkruis t/m Markt) de traditionele Oranjebraderie gehouden. Zie ook elders op deze website.

Koningsboom: Koningsboom wordt onthuld op het voormalige schoolplein in Rimburg. De Koningsboom, een zilverlinde, komt op dezelfde locatie als de Beatrixboom die vanwege ziekte is gekapt. Hierover is al eerder bericht in de Landgraaf Koerier.

Lampionnentocht en vuurwerkshow: Door de kern van Waubach wordt op dinsdag 30 april om 19.30 uur een lampionnentocht gehouden. Het Kroningsfeest wordt vervolgens om 22.00 uur afgesloten met optredens en een grote vuurwerkshow op sportpark Terwaerden.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.