Landgraaf Koerier

Menu

PHDES hield succesvolle sportdag voor Humanitas

Op woensdag 10 april j.l. organiseerde gymnastiekvereniging PHDES een sportdag voor de BSO van Humanitas. Doel was om de kinderen, die in de dagopvang van Humanitas zijn, een aanvullende sportactiviteit te bieden en een keer kennis te laten maken met turnen. Dit is absoluut gelukt. De leiding van PHDES had een gevarieerd programma samengesteld waarbij verschillende facetten van turnen werden gepresenteerd.

’s Middags waren de kinderen vanuit de Humanitas locatie Petteflet en Tieners en Co met hun leiding richting sporthal Ter Waerden gekomen, waar intensief geturnd werd. De 30 enthousiaste Humanitas kinderen kregen twee uur turnles van de gediplomeerde PHDES leiding. Eerst werd natuurlijk gezorgd dat alle spieren warm werden en daarna werd er gesprongen op de minitrampoline, gezwaaid aan de ringen en nog veel meer. Vooral de opblaasbare tumblingbaan was een succes! Met veel plezier werden koprollen, radslagen en salto’s gemaakt.

Deze turnmiddag was een volgende stap in de samenwerking tussen PHDES en Humanitas. PHDES kan op deze manier gymnastiek en turnen promoten en de kinderen van Humanitas hebben een sportieve middag. PHDES hoopt natuurlijk dat de kinderen zoveel plezier aan het turnen hebben overgehouden dat zij dit veel vaker willen doen en lid worden van de vereniging. Echter plezier in sporten en op een verantwoorde manier bewegen staat bij dit alles voorop.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.