Landgraaf Koerier

Menu

Demonstratie tegen verdwijnen zwemgelegenheid uit Landgraaf

Op donderdag 30 mei om 17.45 uur organiseren de verenigingen uit zwembad In de Bende een demonstratie omdat zij zich zorgen maken over het voortbestaan van de zwemgelegenheid in Landgraaf. De demonstratie zal beginnen op de parkeerplaats voor Zwembad In de Bende en vervolgens wordt gezamenlijk in een optocht gelopen naar het raadhuis.

In het raadhuis begint om 19.00 uur de vergadering van de gemeenteraad over het voorstel om niet meer te investeren in een Landgraafs zwembad vanaf 1 januari 2014. Wij willen de gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders ervan overtuigen dat een zwembad van groot belang is voor kinderen, gezinnen en ouderen in onze gemeente.

Het voorstel van B&W staat in de zogenaamde kadernota. Hierin staat dat er vanaf 2014 geen geld meer komt om te investeren in een zwembad, zowel niet in het huidige In de Bende, maar ook niet in een nieuw zwembad in Landgraaf. Sluiting van het huidige bad is ook niet uitgesloten. Alle hoop van het college is gevestigd op een regiobad, waarvan nog niemand weet of dit überhaupt wel op korte termijn te realiseren is en of andere gemeenten dit wel willen. En ondertussen neemt de onzekerheid bij iedereen die iets met het zwembad te maken heeft alleen maar toe. Hier moet een einde aan komen, vinden de Landgraafse zwemmers.

Nog langer uitstellen van een investering in een zwembad zal leiden tot nog meer calamiteiten, sterk afnemende bezoekersaantallen, hogere kosten voor de gemeente en op termijn het einde van een zwembad in Landgraaf. Nu is het moment om de investering te doen. Anders zijn de verenigingen bang dat van uitstel, afstel komt. Wij verwachten van de gemeenteraad dat zij zich duidelijk uitspreken over wat er moet gebeuren met het zwembad in Landgraaf.

Daarom roepen de verenigingen iedereen op die het zwemmen in Landgraaf aan het hart gaat op donderdag 30 mei naar zwembad in de Bende te komen en met ons mee te lopen naar het gemeentehuis.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.