Landgraaf Koerier

Menu

Nominatie Vrijwilligersprijs voor honderd parochiemedewerkers

De overhandiging van de nominatie. Tweede van links is wethouder Harry Leunessen.

De overhandiging van de nominatie. Tweede van links is wethouder Harry Leunessen.

Op Tweede Pinksterdag verrasten wethouder Harry Leunessen en They Heerings, voorzitter Platform Vrijwilligerswerk Landgraaf, de vrijwilligers van de Heilige Familie Parochie en de Heilig Hart van Jezus Parochie, met een nominatie voor de Vrijwilligersprijs 2013. De vrijwilligers van beide parochies verrichten veel werk. Zo staan de kosters altijd klaar bij alle diensten in hun parochie.

De ‘sjoeffelploeg’ draagt zorg voor het onderhoud van kerkhof en tuin en neemt ook de werkzaamheden rondom de kerken voor hun rekening. Koren zorgen voor de muzikale invulling van de missen. Ook de acolieten, misdienaren, lectoren, collectanten, secretariaatsmedewerkers, bezorgers van de Kerkklok, vrijwilligers die helpen bij de schoonmaak van de kerken of het onderhoud van liturgische gewaden, bezorgers van kaarsen bij alle parochianen van 80 jaar of ouder, leveren een belangrijke bijdrage aan de instandhouding van hun kerkgemeenschap.

They Heerings gaf in zijn toespraak, ten overstaan van de bijna 100 aanwezige vrijwilligers, aan dat hij onder de indruk is van het grote aantal vrijwilligers waarover de beide parochies kunnen beschikken. ‘En dat is in deze tijd al lang geen vanzelfsprekendheid meer’, aldus de voorzitter. Harry Leunessen benadrukte het belang van een levende kerkgemeenschap voor een gemeente als Landgraaf. ‘Zonder de samenwerking met maatschappelijk betrokken partners, zijn we als gemeente nergens. Waarachtig geloof, mag ook iets kosten. En daarom beschikken de beide parochies gelukkig nog over actieve parochianen die zich gedreven door hun geloof, inzetten voor hun medemens. Het gemeentebestuur is u daar bijzonder dankbaar voor’, aldus de wethouder.

Kijk voor het ‘Nominatieformulier Vrijwilligersprijs’ op www.vrijwilligerswerkparkstad.nl bij ‘Nieuws uit Landgraaf’ of neem contact op met de Vrijwilligerscentrale Landgraaf, 045–5695346 of mail naar vrijwilligerscentrale@landgraaf.nl.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.