Landgraaf Koerier

Menu

Ook in 2013 steunt Abel Landgraafse projecten

Reeds vanaf 1999 ondersteunt de Stichting Algemeen Belang Landgraaf (Abel) het Landgraafse verenigingsleven en in Landgraaf gevestigde maatschappelijke organisaties. Abel is hiertoe in staat omdat jaarlijks een groot deel van de winst behaald door de beide werkmaatschappijen aan de Stichting als dividend (winstuitkering) wordt uitbetaald.Tot en met 2012 is in het totaal een bedrag van € 1.504.000,– toegekend.

Onderverdeeld betekent dit dat aan navolgende sectoren ter beschikking is gesteld:

Welzijn en zorg                         €    410.000

Sport                                         €    278.000

Muziek                                      €    140.000

Cultuur                                     €    377.000

Gemeenschapsvoorzieningen               €    224.000
Bijdrage jeugdleden                            €      75.000

Totaal                                                 € 1.504.000

In het afgelopen jaar werden 18 aanvragen ingediend en werden er 14 gehonoreerd. Voor een bijdrage in de projectkosten kwam o.a. het navolgende project in aanmerking:

–        Parochiecluster Waubach renovatie kerk;

–        Jong Nederland Waubach uitbreiding gebouw;

–        Stichting Beheer Park Terwaerden inrichting.

Het bestuur heeft eerder besloten om vanaf 2011, gelet op het belang van de jeugd en voor de continuïteit van het Landgraafse verenigingsleven, verenigingen met tenminste 10 jeugdleden jaarlijks structureel financieel te ondersteunen. Zie voor de voorwaarden www.abel-landgraaf.nl.

Voor wie meer wil weten over de subsidiemogelijkheden kan hiervoor terecht bij voorkeur op de site van Abel  waar ook de aanvraagformulieren gedownload kunnen worden. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de ambtelijk secretaris Van den Bongard, bereikbaar tijdens de kantooruren op maandag- en woensdagmorgen tussen 10.00 en 12.30 uur. (tel 045-5326934).

De aanvraagformulieren met daarbij gevoegde overzichten van de omschrijving, de totale kosten en de wijze van financiering van de projecten moeten uiterlijk 1 juli 2013  worden ingediend, Aanvragen na die datum worden niet in behandeling genomen. U kunt het aanvraagformulier ook downloaden via de website.

In oktober/november 2013 zullen de aanvragers bericht ontvangen of en voor welk bedrag de projecten ondersteund worden.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.