Landgraaf Koerier

Menu

Beach-Handbaltoernooi Sportcentrum Strijthagen

Beachhandbal is de zomerse en relatief nieuwe variant van het zaalhandbal. Met kleine teams en eenvoudige spelregels is het ook voor mensen die nog nooit gehandbald hebben, een leuke manier om je eens lekker uit te leven op de beachvelden. Je denkt aan Scheveningen, maar je bevindt je daadwerkelijk tussen de heuvels in Zuid Limburg. Het Beachveld is officieel goedgekeurd. Het tweedaagse toernooi op 17 en 18 augustus is een uitstekend idee om het seizoen te beginnen en elkaar beter te leren kennen, maar ook om sport en ontspanning af te wisselen.

Het maakt niet uit of u met een sterk team aantreedt of met een gelegenheidsteam. En…. het is een Low Budget toernooi. Deelnamekosten jeugd 10 euro per team en senioren 15 euro per team. Snel aanmelden svp.

Overnachten kan op de accommodatie in tenten, of in groepsaccommodatie of hotel. Een uniek systeem zorgt er voor dat alle teams zowel op zaterdag als op zondag evenveel wedstrijden spelen. Een systeem van loting zorgt voor de indeling op zaterdag waarbij rekening wordt gehouden met de plaats van herkomst, zo dat men in principe geen teams tegenkomt waar men ook in de reguliere competitie tegen speelt.

Op zondag worden de teams ingedeeld afhankelijk van de resultaten van zaterdag. Dan spelen alle teams tegen elkaar die op zaterdag eerste in hun poule zijn geworden, alle teams die tweede zijn geworden enz. Op de tweede speeldag ontmoeten zo sterke teams andere sterke teams en minder sterke teams spelen tegen minder sterke teams. Zo ontstaat er op zondag een toernooi met gelijkwaardige tegenstanders. Teams die meedoen in de sterke categorie kunnen meedingen naar een plaats in de Nederlandse Beach-handbalkampioenschappen.

Voor meer info en aanmelden zie de website van de Handbalvereniging BDC’90:http://www.hvbdc.nl/beach/  of mail even met Beachtoernooi@hvbdc.nl

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.