Landgraaf Koerier

Menu

Begin september weer audities voor musicals

Zaterdagmiddag 7 september komt de jongste musicalgroep van Jeugdtheater Landgraaf voor het eerst bij elkaar voor een auditiedag. Er is veel belangstelling voor deze cursus. Blijkbaar zijn er veel toneel-, zang- en danstalentjes in Landgraaf en omstreken die staan te trappelen om voor het voetlicht te treden. Dit seizoen staat ‘Minoes’ op het programma, naar het boek van Annie M.G. Schmidt, met onder andere liedjes en dansen uit de musical ‘CATS’.

Zondagmiddag 1 september is er een auditiedag voor jongeren vanaf 15 t/m 21 jaar die interesse hebben in een rol in de musical ‘Legally Blonde’. Een fantastische musical over een rijk meisje Elle Woods, dat naar de Harvard Law School gaat, omdat haar ex-vriendje, dat haar zojuist gedumpt heeft, daar ook naar toe gaat.

Naast deze musicalgroepen zijn er uiteraard ook nog de reguliere theatergroepen, waar heerlijk toneel gespeeld wordt. De kinderen leren improviseren (ter plekke verzinnen), maar maken ook kennis met teksttheater (werken met een script). Ook komen diverse vormen van theater aan bod: straattheater, bewegingstheater, mime, camera-acteren en nog veel meer.

Jeugdtheater Landgraaf werd in 1995 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een theaterschool met 8 verschillende lesgroepen ingedeeld naar leeftijd, niveau en interesse. Goed spelen, of het nu om toneel of bewegingstheater of musical gaat, vereist een groot aantal vaardigheden die je jong kunt aanleren: je fantasie inzetten, een rol geloofwaardig spelen, omgaan met teksten, bewegen op muziek, je stem ontwikkelen, scènes maken waarin je je eigen ideeën kwijt kunt.

Bij de jongste toneelgroepen (vanaf 8 jaar) staat het kind centraal. Spelenderwijs  leert het kind de basistechnieken van het toneel spelen. Bij de oudste toneelgroep ligt het accent niet alleen op het verbeteren van de eigen spelkwaliteiten, maar op de productie, op het samen maken van een mooie voorstelling voor het publiek.

Uiteraard wordt er door alle groepen toegewerkt naar verrassende presentaties op de bühne van Theater Landgraaf: twee keer per seizoen treden alle groepen op om podiumervaring op te doen.

Heb jij ook passie voor musical of toneel? Meld je dan aan bij het theaterbureau van Theater Landgraaf (tel. 045-5310929) / info@theaterlandgraaf.nl

Of bezoek eerst onze website voor  meer informatie over Jeugdtheater Landgraaf: www.jeugdtheaterlandgraaf.nl

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.