Landgraaf Koerier

Menu

Processie en oecumenische viering bij Op De Bies

Deze foto werd vorig jaar gemaakt tijdens de processie bij Op de Bies.

Deze foto werd vorig jaar gemaakt tijdens de processie bij Op de Bies.

Op zondag 8 september om 10.30 uur begint vanaf de hoofdingang van Op de Bies, Hereweg 145 Nieuwenhagen de jaarlijkse processie over het terrein van de instelling. De muzikanten van de fanfare Aloysiana begeleiden de processie. Op een centrale locatie van Op de Bies (bij mooi weer buiten op het grote plein, anders binnen in de grote zaal) begint aansluitend de oecumenische viering. Het thema van de viering is De wereld mee-maken.

De wereld meemaken = de wereld beleven: zien, horen, voelen, ervaren. De wereld mee-maken = aan de wereld meebouwen, de schepping vervol-maken.

Bewoners van Op de Bies zullen iets laten zien van de manier waarop zij de wereld meemaken. Hoe zij zien, horen, tasten, ruiken. En wat zij zelf maken: er zullen producten van de winkel Biesonder te zien zijn, vazen bijvoorbeeld, waarin je bloemen kunt zetten die lekker ruiken. Ieder mens levert zijn bijdrage in deze wereld en bouwt zo mee aan een wereld zoals God die bedoeld heeft.

Voorgangers in de viering zijn pastor Marianne Houben, pastor Egon Verbraak, dominee Jan H.Soethoudt. Muzikale medewerking verlenen het koor Singing Biezz onder leiding van Patrizia Driessen-Tocco en de fanfare Aloysiana.

Iedere belangstellende is hartelijk welkom bij de processie en bij de viering.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.