Landgraaf Koerier

Menu

Voetbalcorner: prognose 8 september

De amateurs voetballen. Zo begon altijd het voetbalprogramma van de Limburgse radiozender. Zondag 8 september is het weer zover. De acht amateurclubs in Landgraaf en Eygelshoven kunnen weer aan de bak. In de Landgraaf Koerier proberen we u wekelijks op de hoogte te houden van de resultaten van onze teams.

In de 2e klasse speelt SVME uit Eijsden tegen Schaesberg. En Eijsden speelt tegen LHC. In de 3e klasse start SVN tegen RKASV uit het Maastrichtse Amby en speelt UOW02 tegen Voerendaal. In de 4e klasse neemt Kakertse Boys het op tegen Heksenberg en Partij treedt aan tegen Sylvia. In de 5e klasse begint Abdissenbosch tegen Schinnen en in Schimmert komt Rimburg in actie.

Schaesberg moet naar Eijsden om aldaar op bezoek te gaan bij de periodekampioen van de 3e klasse van vorig seizoen: SVME. De sportvereniging Mariadorp Eijsden is in 1935 opgericht en is de laatste jaren in een broederstrijd verwikkeld met de naburige voetbalvereniging Eijsden. De afkorting SVME wordt ook wel eens omschreven als Steeds Vooruit Met Eijsden omdat SVME de laatste seizoenen steeds actief is in de hogere KNVB klassen. Als periodekampioen heeft het team toch weer de stap naar de 2e klasse weten te bewerkstelligen.

Schaesberg zal te maken krijgen met een taaie tegenstander die vorig seizoen 41 keer scoorde. LHC gaat op bezoek bij de andere vereniging uit Eijsden, de vv Eijsden. Vorig seizoen eindigde vv Eijsden op plaats 7 in de 2e klasse en wist 48 keer te scoren. LHC dient dus zeer waakzaam te zijn.

SVN gaat na de degradatie uit de 2e klasse thuis van start tegen RKASV uit Amby. RKASV eindigde vorig seizoen op plaats 4 en scoorde 30 keer. UOW’02 speelt thuis tegen Voerendaal. De club uit Voerendaal eindigde op de 8e plaats en scoorde maar liefst 39 keer. Oppassen geblazen dus voor de mannen uit Waubach.

Kakertse Boys ontvangt de mannen van de Heksenberg. De Heksenbergers hangen verhuisperikelen boven het hoofd en zullen hun huid zo duur mogelijk verkopen. Oppassen Kakert. Sylvia, vorig seizoen een laagvlieger in de 4e klasse wil dit seizoen uit een ander vaatje tappen. De mannen uit Partij zullen proberen Sylvia goed partij te geven. Spannend.

Abdissenbosch krijgt degradant Schinnen op bezoek en zal alle zeilen bij moeten zetten om de punten in eigen huis te houden. Rimburg dat vorig seizoen met een fabuleuze eindsprint dreigende degradatie wist te ontkomen zal in Schimmert laten zien dat de stijgende lijn van vorig seizoen doorgetrokken zal worden.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.