Landgraaf Koerier

Menu

Doe méér gft-afval in de groencontainer

Vanaf 1 januari 2014 worden de gft-containers in de gemeente Landgraaf gratis geleegd. Tegelijkertijd gaan de tarieven voor het legen van de restafvalcontainers omhoog. Met de tariefswijziging hopen de gemeente Landgraaf en Rd4 dat meer gft-afval van het restafval gescheiden wordt. Uit door Rd4 gehouden sorteerproeven is namelijk gebleken dat er nog veel gft-afval in de restafvalcontainer zit; ongeveer 45 procent, bijna de helft van de totale inhoud dus.

Inwoners die in het bezit zijn van één of meerdere minicontainers zijn inmiddels geïnformeerd over de gewijzigde tarieven. Zij hebben de mogelijkheid de gft-container gratis om te ruilen naar een 140 of 240 liter container of gratis een extra gft-container aan te vragen. Voor huishoudens die gebruik maken van een verzamelcontainer blijven de tarieven onveranderd.

Onder de titel ‘Uw afval krijgt een betere toekomst’ zal de gemeente de komende jaren steeds meer aandacht vragen voor het scheiden van (rest)afval en de nadruk leggen op het behoud van kostbare grondstoffen. Restafval wordt immers duur verbrand in de verbrandingsoven, terwijl van gft-afval compost en biogas wordt gemaakt. Beter scheiden is dus veel beter voor het milieu en draagt ook nog eens bij aan het laag houden van onze afvalkosten (afvalstoffenheffing).

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.