Landgraaf Koerier

Menu

Kan-ku met prijzen terug uit Roemenië

Deelnemers aan de reis naar Alba Iulia op de groepsfoto.

Deelnemers aan de reis naar Alba Iulia op de groepsfoto.

Een delegatie van karateverening Kan-Ku uit Landgraaf bestaande uit zowel onervaren als ervaren wedstrijdkarateka’s heeft in de plaats Alba Iulia in Roemenië succesvol deelgenomen aan het EK karate van IMAF Europe (International Martial Arts Federation).

Al jaren bestaat er een goede vriendschappelijke band met de vereniging Gemini DBP. in Roemenië. Zij organiseerde dit jaar dit toernooi als viering gelijk van het 25-jarig bestaan. Kan-Ku werd er gastvrij onthaald en kon veel ervaringen rijker terugkeren en ook nog eens met verschillende prijzen op zak en enkele Europese kampioenen.

De jeugd liet zich goed gelden: zo behaalde Anky Eijdems, oranje bander, een derde plaats met kata (stijl). Chayenne van Veenen, blauwe bander,  Europees kampioen met kata en een derde plaats met kumite (vrij gevecht). Dianne Weiss, groene bander junior, Europees kampioen kata en derde plaats kumite. Lieke Embregts, blauwe bander junior, wist tweemaal Europees kampioen te worden op zowel het onderdeel Kata als kumite.

Van de zwarte banders, de sensei’s wisten Greta Sobol en Marcel Sobol te scoren, met respectievelijk een tweede en derde plaats kata.

Voor volgend jaar zal het EK karate IMAF in Polen plaatsvinden, ook dan zal Kan-Ku proberen om met een delegatie hier naar toe te gaan.

Inlichtingen over deze verdedigingssport of kan-ku vind je op www.kanku.nl  of op Facebook.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.