Landgraaf Koerier

Menu

Kijkochtend op OBS De Carrousel

Op woensdagochtend 08 januari nodigt Openbare Basisschool De Caroussel ouders van een twee- of  driejarige kleuter uit om een kijkje te komen nemen op onze school. Vanaf 09.30 tot 12.00 uur kunnen zijn op hun gemak door de school lopen om een eerste indruk op te doen van de manier waarop OBS de Carrousel werkt met kinderen. Alle leraren geven op dat moment gewoon les en de ouders mogeng als gast deze lessen bijwonen. Een vertegenwoordiging van de oudervereniging en de directeur staan  de ouders te woord en wijzen de weg door de school.

Ouders die nader kennis willen maken kunnen na afloop een afspraak met de directeur maken om in een gesprek van bespreken wat ze verwachten van de school. u. De school heeft een duidelijke missie en visie. In het gesprek zal blijken of de verqachtingen van de ouders overeenkomen met de ideeën over leren en ontwikkelen die de school heeft. Na het gesprek kunnen ouders ook een uur lang de normale lesdag van een kleurgroep bijwonen.

De school telt op dit moment elf groepen, heeft 280 leerlingen en beschikt over voldoende ruimte om in elke groep leerlingen aan te nemen.

Tussen de middag blijven alle leerlingen over. De leraar verzorgt het overblijven in zijn klas nagenoeg zelf. Het overblijven is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. De naschoolse opvang is goed geregeld. De Carrousel werkt samen met professionele aanbieders uit de kinderopvang zoals Humanitas, de Tovertuin en Eigenwijs.

Op de website www.obscarrousel.nl staat ook informatie over peuteruurtjes. Het eerst volgende peuteruurtje is op 22 januari. Op 12 maart en 14 mei 2014 zijn de volgende momenten waarop ouders en peuters welkom zijn, van 13.30 tot 14.30 uur. De volgende inloop/ kijkochtend vindt plaats op 9 april. Ook weer van 09.30 tot 12.00 uur. De Carrousel is te vinden op het adres Baronstraat 11. Telefoon 045-5332700.

 OBS De CarrouselEen impressie van de decemberviering op OBS De Carrousel. De aula van de school was voor één dag een echt restaurant. Om 09.00 uur opende het zijn deuren voor een kerstontbijt voor de allerjongsten. Om 10.30 uur genoten de kinderen van de middenbouw van een heerlijke brunch. De leerlingen van groep 7 en 8 werden verrast met een lunch. ’s Avonds bezochten veel kinderen met hun ouders de traditionele avondactiviteit. 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.