Landgraaf Koerier

Menu

Prikkelbaar(d) | Uitgestelde koffie

Een virus waart momenteel over de wereld. Het ‘uitgestelde’ virus. Wat bedoelen we daar nu weer mee, zult u vragen. Wel, mede door de economische crisis worden burgers onderling socialer. Men heeft weer wat over voor de medemens. In Napels heeft men enige tijd geleden een methode bedacht om de minder bedeelden onder de burgerij mee te laten genieten van bijvoorbeeld een kopje koffie, een snack of een kleine/grote maaltijd.

Het is niet zo dat deze mensen bij je aan tafel komen zitten. In Napels bestelt men bijvoorbeeld drie kopjes koffie terwijl men maar met twee personen is. De derde koffie wordt de uitgestelde koffie genoemd. Deze uitgestelde koffie wordt op een later tijdstip door een klant die vraagt naar ‘uitgestelde koffie’ genuttigd.

Zo kan dat ook met snacks. Je bestelt vijf pizza’s waarvan er twee uitgesteld zijn. Grote kans dat er iemand de pizzeria binnenstapt en vraagt of er nog uitgestelde pizza’s zijn. En die persoon neemt dan een uitgestelde pizza mee en hoeft daarvoor niets te betalen. Je weet dus vooraf niet precies voor wie je een uitgestelde bestelt.

Inmiddels wordt het een rage in de wereld. Het klinkt ook heel aantrekkelijk: in iedere dorp of stad cafés en winkels, waar je die uitgestelde producten kunt kopen. Prachtig vooruitzicht toch voor onze minder gefortuneerde medemens? Het zou een prachtig signaal zijn dat mensen, ondanks alles dat ze misschien zelf meemaken, toch ook nog even denken aan minder bedeelden.

Een goed initiatief dat hopelijk door de uitbaters van de diverse cafés, kantines, restaurants en andere eetgelegenheden warm ontvangen wordt. En niet in de eigen zak gestoken.

De uitgestelde koffie  is een initiatief van: Niburu.co en op de website http://www.uitgesteldekoffie.nl/ leest u er meer over en is een lijst van deelnemers opgenomen.

In ieder geval een heel mooi begin van het nieuwe jaar.

GVR

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.