Landgraaf Koerier

Menu

Winkel Waubach slachtoffer van wietplantage buurman

Lucianne Scheffers, demonstratief met de bontmuts op, in haar winkel Luniek in Waubach.

Lucianne Scheffers, demonstratief met de bontmuts op, in haar winkel Luniek in Waubach.

Door de ontdekking en vernietiging van de wietplantage van haar bovenbuurman is Lucianne Scheffers van brocante-, antiek- en cadeauzaak Luniek in de Hovenstraat haar aansluiting op het elektriciteitsnet kwijt en zit ze met haar zaak zonder verlichting en verwarming. Haar winkel is gevestigd in het pand waar tot vorig jaar onder andere partijenhandel Cosmo zat. Enexis heeft bij de opruiming van de wietplantage de elektriciteitsmeter meegenomen. Mevrouw Scheffers is onderhuurster van de bovenbuurman, een en ander met toestemming van eigenaar Nievelstein in Kerkrade. Zijn deelde ook de stroommeter met haar bovenbuurman. De meter wordt pas weer teruggeplaatst als ongeveer drieduizend euro aan achterstallig verbruik is betaald, aldus Enexis.

Een nieuwe, aparte meter plaatsen kost een week of zes. ‘Als ik daar op moet wachten kan ik met de uitverkoop beginnen,’ zegt Lucianne, die op 1 februari 2013 haar zaak opende en sindsdien redelijk succes had, naar eigen zeggen. ‘Ik heb al een leuke klantenkring.’

Maandag 30 december omstreeks 3 uur kwamen vier politiemannen haar zaak binnen met de vraag of zij ‘even mochten ruiken’, wegens vermoeden van aanwezigheid van een wietplantage. Die werd direct daarna gevonden op de bovenverdieping. Die heeft huisnummer 22 in de Kerkstraat terwijl mevrouw Scheffers’ winkel huisnummer 141 aan de Hovenstraat heeft. Omstanders vertelden later dat er misschien vijf- of zeshonderd grote wietplanten werden verwijderd en direct ter plaatse verhakseld, hetgeen tot 9 uur ’s avonds doorging. De bovenbuurman werd aangehouden maar is intussen weer op vrije voeten. Mevrouw Scheffers wordt, voor zover haar bekend, niet verdacht van medeplichtigheid.

Enexis heeft de meter weggehaald omdat die niet volgens de regels van de kunst was gemonteerd, er vermoedelijk mee was geknoeid en er sprake was van een achterstallige betaling.

Ook wethouder Harry Erkens doet zijn best voor Lucianne Scheffers, maar kon donderdagmiddag nog geen resultaten melden. ‘Je loopt tegen een muur aan.’

Lucianne loopt heen en weer in haar donkere zaak en kan haar tranen nauwelijks bedwingen. ‘Ik heb er mijn hele ziel en zaligheid in gelegd, en dan overkomt je zoiets.’ Ze is vol lof over de houding van de naaste buren/collega’s, hoewel er volgens haar ook meteen al geroddeld werd in het dorp.

Lucianne Scheffers zint intussen op provisorisch openhouden van de zaak. Ze moet een beetje lachen om de suggestie een bord buiten te zetten met de tekst: ‘Het is donker en het is koud, maar alles is gewoon te koop’.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.