Landgraaf Koerier

Menu

Start proef PMD-afval

Onlangs gaf wethouder Ton Ancion in winkelcentrum Op de Kamp het officiële startsein voor de proef om PMD-afval apart te houden. PMD staat voor Plastic verpakkingsafval, Metaalverpakkingen en Drankkartons. Inwoners van Landgraaf kunnen naast plastic verpakkingen ook metaalverpakkingen en drankkartons gratis aanbieden in de bekende Plastic Heroeszakken.
Wethouder Ton Ancion (natuur, milieu en duurzaamheid) was druk in de weer met het uitdelen van flyers en klonk daarbij zeer enthousiast: ‘Naast het feit dat het scheiden van afval goed is voor het milieu, betekent het ook een besparing voor onze inwoners. De restafvalcontainer hoeft immers minder vaak aan de straat te worden gezet. Ik vertrouw erop dat de proef in Landgraaf een succes wordt en dat deze manier van inzamelen volgend jaar kan worden voortgezet.’
U kunt uw PMD-afval in de Plastic Heroes-zakken ook gratis inleveren bij alle Rd4-milieuparken. Meer informatie is te vinden op www.rd4.nl.

n.b. Omdat de verwachting is dat er meer afval wordt ingezameld zijn de routes deels aangepast. Uw inzameldag kan hierdoor gewijzigd zijn. Houd daar rekening mee. Betrokken huishoudens worden door Rd4 nader geïnformeerd.

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.