Landgraaf Koerier

Menu

NIMO zwemmers pakken medailles

Op de nationale Junioren en jeugd kampioenschappen in het PVDH-stadion in Eindhoven hebben de zwemmers van NIMO Landgraaf ongekende successen behaald.

Jylano Nahr kroonde zich opnieuw tot nationaal kampioen op de 100m vlinderslag na een spannende race. Ook op de 50 (zilver) en 100m (brons) viel hij in de prijzen.
Trainingsmaat Vincent de Munter pakte op de 100m vlinder het zilver en dook hierbij voor het eerst onder magische minuutgrens. Verrassend was de zilveren medaille voor Nikki Smeets op de 200m rugslag na een perfect opgebouwde race. Imke Beekman knokte zich na een snelle opening naar het brons op de 200m vrije slag. Imke en Nikki vielen met Carolien Beckers en Iris Dijkstra ook in de prijzen op de estafette (4x200m vrije slag en 4x100m wisselslag).
Andere indrukwekkende prestaties kwamen op naam van Roman Jantos, Silke Bliek, Kyanie Blom, Arijana Alijagic, Quinty Rouschop, Esmee Lanckohr en Jasper Thomas.

Op de Limburgse zwemkampioenschappen voor minioren (in hetzelfde weekend) behaalde de NIMO-zwemmers ook het nodig eremetaal.
Britt van den Boom domineerde in de oudste leeftijdscategorie en won 5 van de 6 zwemnummers met een behoorlijke overmacht. Taylor Braddon was bij de 10-jarige meisjes met groot vertoon van macht de sterkste op de 100m rugslag en Meike Bliek viel in de jongste categorie 6x in de prijzen waarbij ze de 100m schoolslag won. James Eubanks pakte verrassend een bronzen medaille op de zware 100m vlinderslag. Ook Jennifer Geerlings, Adela Hebrova, Sarah Berger, Dominik Borowiec, Raphael Krichel, Jennifer Koonen, Dennis Verhoeven, Linn Schormans, Juliette Krichel, Jesper Frantzen en Maxime Koops zwommen mooie tijden.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.