Landgraaf Koerier

Menu

Beleef het Landleven

Op zaterdag 22 en zondag 23 augustus 2015 wordt op de Rimburgerhoeve voor de negende keer “Beleef het Landleven” gehouden. De Rimburgerhoeve ligt net buiten de dorpskern van Rimburg aan de voet van De Watertoren. Dit evenement geniet inmiddels grootse bekendheid vanwege zijn landelijke en gezellige entourage. Het biedt zijn bezoekers van oud tot jong ruim vertier. Te bezichtigen zijn o.a. oude tractoren, oldtimers, nostalgische koetsen, stallen, hoefsmid en boerenambachten uit vroegere jaren.
Beide dagen geeft het bekende Terriër Raceteam uit Landgraaf demonstraties met hun pittige maar vooral snelle Jack Russells. Deze dagen zijn ook een 30-tal standhouders te bewonderen met de meest uiteenlopende artikelen. Te zien zijn o.a. kunst, schilderijen, outdoorspullen, sieraden, dierbenodigheden, jamproducten en nog veel meer.
Op zaterdag om 15:00 uur een optreden van de linedancers The Goldrushers Landgraaf, huifkarritten naar De Watertoren, Voltige demonstraties en vanaf 16:00 uur muziek met dj. Marcel en accordeonist Ron.
Op zondag een kleurrijke rondrit met vele authentieke koetsen door het dorp Rimburg, start vanaf de hoeve om 12:00 uur met defilé om 13:00 uur bij café d’r Eck waar burgemeester R. Vlecken de paarden het rozet opsteekt. Om 15:00 uur een optreden van de jachthoornblazers Sint Hubertus Landgraaf. Huifkarritten naar ’t Bakkes in Rimburg en vanaf 16:00 uur muziek met het accordeonduo Hans en Marie-José.
Lokatie Rimburgerweg 176 Landgraaf. Parkeren in de directe omgeving. Aanvang beide dagen 10:00 uur. Toegang en huifkarritten zijn gratis.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.