Landgraaf Koerier

Menu

Fanfare Eendracht meets

Op zaterdag 3 oktober geeft Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide een concert met Brassband Smeermaas als gast.

Brassband Smeermaas is ontstaan in 2001 toen Fanfare de Grensbewoners uit Smeermaas een nieuwe uitdaging aanging: de omvorming van fanfare naar brassband. Dat bleek een succesvolle zet te zijn. De brassband staat onder leiding van Danny Aerden en bestaat uit Nederlandse en Belgische muzikanten. Ze nemen ieder jaar deel aan de Belgische Nationale Brassband Kampioenschappen. Dit jaar in het laatste weekend van november. Vorig jaar veroverde de band de titel in de derde divisie. Ook op het WMC is de band een vaste deelnemer. Tijdens hun eerste deelname aan het WMC in 2009 behaalde de band de fantastische score van 91,5 punten.

De brassband ziet dit concert als een voorbereidings-concert op weg naar de Brassband Kampioenschappen in november. Fanfare Eendracht speelt een licht en bruisend programma en kijkt er naar uit om samen met deze Brassband dit bijzondere concert te verzorgen.

Het concert vindt plaats in de Harmoniezaal aan het Sunplein in Landgraaf. Het concert begint om 19.00 uur. Entree is vrije gave.

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.