Landgraaf Koerier

Menu

Open Monumentendag

Op zaterdag 12 september en zondag 13 september is het weer Open Monumentendag. In Landgraaf vinden de onderstaande activiteiten plaats waarbij u van harte welkom bent!
Expositie ‘Landgraaf en haar mijnen’
In het Multifunctioneel Centrum An de Voeëgelsjtang kunt u een expositie bezichtigen van
de Heemkundevereniging Landgraaf OCGL met als thema: Landgraaf en haar mijnen. Beide mijnen lagen in de toenmalige gemeente Schaesberg, de particuliere mijn Oranje Nassau II en de staatsmijn Wilhelmina. Deze expositie is aangevuld met een pop-up expositie van het regionaal project ‘2015 Jaar van de Mijnen’.
Op zaterdag is de expositie is te bekijken van 11.00 uur tot 17.00 uur. Om 12.00 uur vindt de presentatie plaats van het themaboek van de heemkundevereniging waarin ook bijdragen van oud-mijnwerkers zijn opgenomen. Na deze presentatie en de overhandiging van het eerste exemplaar zal wethouder Ton Ancion de Monumentendag officieel openen. De hele dag is er ook een boekenmarkt en kan men een kijkje nemen in het studiecentrum. Op zondag is de expositie geopend van 11.00 uur tot 13.00 uur. Deze dag presenteren zich ook de andere participanten van het Multifunctioneel Centrum.
Landgoed Slot Schaesberg
Wilt u de restanten van Kasteel Schaesberg eens van dichtbij bekijken? Of genieten van het mooie uitzicht dat de geplaatste trapconstructie in de torenrestanten biedt? Dat kan! Op zaterdag 12 september en zondag 13 september stelt de Stichting Landgoed Slot Schaesberg de kasteelruïne van 10.00 tot 17.00 uur open voor publiek.
Project Landgoed Slot Schaesberg heeft als missie om, in samenwerking met diverse vrijwilligers, studenten, reïntegranten en diverse maatschappelijke en wetenschappelijke instellingen, het kasteel en de kasteelhoeve te herbouwen en het omliggende landschap een nieuwe, historisch verantwoorde impuls te geven. Vrijwilligers van Slot Schaesberg staan paraat om u tekst en uitleg te geven over het ambitieuze herbouwproject en de vorderingen.

Categories:   Nieuws

Comments

Sorry, comments are closed for this item.