Landgraaf Koerier

Menu

Nieuwe naam uitbreiding raadhuis: Burgerhoes

De naam voor de uitbreiding van het raadhuis is bekend! De Landgraafse Hendriëtte Smeets is de bedenker van deze nieuwe naam en daarmee de winnares van de onlangs uitgeschreven prijsvraag. De uit de vijfenvijftig inzendingen gekozen dialectnaam spreekt voor zich; Burgerhoes, een thuis voor zeven service verlenende instanties, voor en door de Landgraafse burgers.

Het Burgerhoes wordt gerealiseerd om u als inwoner van Landgraaf een centrale plaats te bieden waar u terecht kunt voor kennis, informatie en advies. In deze uitbreiding van het raadhuis vindt u straks niet alleen ons Klant Contact Centrum met alle gemeentelijke loketten, maar ook de Bibliotheek, SeniorWeb, het Servicegilde, de Vrijwilligerscentrale, het Cliëntenplatform en Omroep Landgraaf.

De trotse winnares nam de VVV-cadeaubon ter waarde van €100,- in ontvangst uit handen van wethouder Kelly Regterschot. Wethouder Kelly Regterschot is verheugd met de nieuwe naam. ‘Het Burgerhoes moet een ontmoetingspunt voor onze inwoners worden, een plek waar men zich thuis voelt en elkaar treft bij bijvoorbeeld een lezing of muziekuitvoering. De naam Burgerhoes dekt dus precies de lading waarvoor deze nieuwbouw bedoeld is: vóór en dóór onze burgers.’

 

Categories:   Wonen & Welzijn

Comments

Sorry, comments are closed for this item.