Landgraaf Koerier

Menu

Gezocht: Nazaten

Gezocht: Nazaten gevangen bokkenrijders Slot Schaesberg

De bouwploeg van het Slot heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de kelders van het kasteel weer volledig toegankelijk te maken. Op tweede Pinksterdag, 16 mei a.s., zullen de toegankelijke kelders tijdens de ‘Dag van het Kasteel 2016 ‘ voor het eerst voor het publiek geopend zijn. Terug in de historie: In 1743 zijn er diverse zogenaamde ‘Bokkenrijders’ gevangen gezet in de kelders van het kasteel. Daar wil Slot Schaesberg in een historisch programma op 16 mei aandacht aan schenken. Daarvoor is men op zoek naar nazaten van de onderstaande personen die in de kelders van het kasteel gevangen hebben gezeten. Bent u een nazaat, of kent u een nazaat van een van de onderstaande personen, neem dan contact op via: info@slotschaesberg.nl, o.v.v. Nazaat Bokkenrijder. Een overzicht van de gevangen gehouden bokkenrijders: Peter Caspar ter Koning (de schrijver van het bokkenrijderslied), Michiel Arets, Servaas Arets, Mergen Arets (de vrouw van Michiel Arets), Joannes Dircks, Hendrik Pötgens, Willem Peuskens, Joannes Muyters, Peter Caspar Muyters, Joannes Dirxs,
Leonard Degens, Anthoon Crijns, Willem Wilms, Anthoon Haselier, Matthias Haselier, Alexander van den Hoff, Herman Cornips, Willem Peuskens, Hendrik Pleytzers, Gielis Vreuls. Kijk ook op Facebook bij Dag van het Kasteel bij Slot Schaesberg:
https://www.facebook.com/events/229039967436627/ Bij het Slot zijn ook Jaarkaarten te koop. Voor 1 persoon 15 euro, 2 personen 25 euro en voor een gezin 35 euro. Per maand liggen de kosten dan even boven of beneden 1 euro per persoon. Een mooie manier op de wederopbouw van het Slot te ondersteunen.

 

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.