Landgraaf Koerier

Menu

Afscheid van koor St. Jan Abdissenbosch

jubileum en afscheid

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat in maart 1941 in Abdissenbosch een koor werd opgericht om in het bijzonder het opluisteren van de heilige missen in de Bernadette-kerk muzikaal te kunnen verzorgen. Dit eerste koor was toentertijd een mannenkoor. Nadat later in het jaar 1957 het Jeugdkoor Abdissenbosch was opgericht en er geen doorstroommogelijkheden waren voor de zingende jonge dames uit Abdissenbosch, en ook omdat men zoals in zoveel koren de stemmen en de gezelligheid van de vrouwen miste, werd het mannenkoor in 1969 gewijzigd in een gemengd koor.

De leden en het bestuur van gemengd koor “St. Jan”  hebben besloten om bij gelegenheid van dit 75-jarig jubileum met het koor te stoppen.

Op zaterdag 25 juni 2016 zal om 18.00 uur nog de H. Mis in de Bernadette-kerk als jubileumviering worden verzorgd, waarbij dit dan tevens het laatste optreden van het Gemengd Koor “St. Jan” zal zijn. Daarna valt het doek definitief en zullen er daardoor ook geen festiviteiten of dergelijke worden gehouden in verband met het 75-jarig jubileum. De leden met de dirigent zullen daarna in eigen kleine kring op gepaste wijze het jubileum alsook de beëindiging gedenken. Vervolgens zal in de loop van dit jaar het gemengd koor worden opgeheven.

Graag nodigt het koorbestuur u uit om op zaterdag 25 juni a.s. samen met het jubilerende Gemengd Koor “St. Jan” in de Bernadette-kerk te Abdissenbosch het laatste optreden in de H. mis te vieren.

Categories:   Algemeen

Comments

Sorry, comments are closed for this item.