Landgraaf Koerier

Menu

NIMO zwemmers schitteren op nationaal kampioenschap

Op de nationale kampioenschappen te Dordrecht waren de NIMO-zwemmers weer prominent aanwezig. Jylano Nahr schitterede al op dag 1 met een weergaloze race op de 100m vlinderslag. Hij werd met ruime voorsprong nationaal juniorenkampioen. Zijn voorbeeld werd gevolgd door de meisjes juniorenestafette bestaande uit Iris Dijkstra, Nikki Smeets, Imke Beekman en Carolien Beckers. Ook zij veroverden goud met ruime voorsprong.
Individueel waren er verder medailles voor Silke Bliek (200m schoolslag), Nikki Smeets (200m rugslag), Vincent de Munter (50m vlinderslag) en medailledelver Imke Beekman (200m, 400m en 800m vrije slag).
De andere NIMO_deelnemers: Kyanie Blom, Quinty Rouschop, Esmee Lanckohr, Lieve Göbbels, Britt van den Boom, Chiara Geilenkirchen en Cas Louwarts; zorgden ook voor diverse top-10 noteringen.
De overtuigende prestaties zorgden ervoor dat NIMO een van de succesvolst deelnemende verenigingen was en sowieso met afstand de beste Limburgse vereniging.
In hetzelfde weekend werd in Vriezenveen het Nederlandse open-water wedstrijdseizoen geopend en ook hier was meteen NIMO-succes te vieren: Janina Beckers won zowel de 10km als de 3km en Sarah Berger was bij de junioren goed voor de overwining op de 500m vrije slag.

Categories:   Sport

Comments

Sorry, comments are closed for this item.