Landgraaf Koerier

Menu

open monumentendag

Er is ook aandacht voor verschillende markante boerenhoeves en hun bewoners. Een poging om onze voorouders en hun werk niet in de vergetelheid te laten verdwijnen.

Zoals in Landgraaf gebruikelijk kunt u op 2 manieren kennismaken met het thema van de Open Monumentendag. Dit jaar dus “Geschiedenis van de landbouw in Landgraaf”.

Ten eerste is er op de dag zelf, zaterdag 10 september aanstaande, van 11:00 tot 17:00 uur in de Parochiezaal van Nieuwenhagerheide een tentoonstelling ingericht, die eenieder gratis kan komen bezoeken.

Ten tweede wordt er, in het kader van de officiele opening, tussen 12:00 en 12:30 uur als 11de deel in de serie “Kijk op Landgraaf” het zogenaamde themaboek gepresenteerd. In de laatste 2 jaar was de uitgave een doorslaand succes. Binnen een vloek en een zucht waren alle delen uitverkocht. Wilt u zeker van een exemplaar zijn? Dan adviseert de heemkundevereniging u er tijdig bij te zijn. Want 1 ding staat als een paal boven water, er komt geen 2de druk!

“De geschiedenis van de landbouw in Landgraaf” is als rijk geillustreerd boek van 212 blz. na de presentatie te koop in de kantine van het MFC An de Voeegelsjtang en vanaf maandag 12 september as. bij de bekende adressen in Schaesberg (Funcken), Op de Kamp (Bruna), Ubach over Worms (Kapsalon Smeets) en Kerkrade (Leeskunst).

Categories:   Cultuur

Comments

Sorry, comments are closed for this item.